Urban Cult
Film
marketing

Runda kratkog / Sonja i Marina: Genijalne prijateljice

U četvrtak, 8. 11. na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog gledamo filmove redateljice Sonje Tarokić,  Crveno (2009), Kurvo! (2011) i Ja sam svoj život posložila (2012). Nakon projekcija, filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će s redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović.  
Program se održava u MM centru, a početak je u 19:30.   

Redateljica Sonja Tarokić i glumica Marina Redžepović surađuju već cijelo jedno desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se filigranski precizno razlaže ženska intima.  

Zahvaljujući njima ponuđenim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film na velika vrata ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa. 

S redateljicom Sonjom Tarokić i glumicom Marinom Redžepović filmska krtičarka Višnja Vukašinović razgovara o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu kao i o njihovom vlastitom genijalnom prijateljstvu kojeg se uskoro pripremaju sublimirati u iskustvo dugog metra. 

Sonja Tarokić za par mjeseci kreće u snimanje svog dugo pripremanog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Marinom kojoj će, kao i u kratkišima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene. 

Ovakvo intenzivno prijateljstvo glumice i redateljice usmjereno kreiranju moćnih portreta žena na intimnim prekretnicama jedinstveno je i u kontekstu svjetskog filma pa nam je čast ugostiti ove dvije nerazdvojne dame i otkriti u kojem su filmu s novim filmom kao i što su naučile iz svih dosadašnjih.   

Kurvo, trailer https://www.youtube.com/watch?v=ZoprIAb79Xg 
Ja sam svoj život posložila, https://www.youtube.com/watch?v=csUDlL66iag

(Ana Suntešić)
8. 11. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble