Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Najave tribine Religijske predrasude kao poticaj mržnji

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust najavljuje intrigantnu i društveno važnu diskusiju Religijske predrasude kao poticaj mržnji.  
Unatoč svim vjerskim učenjima koja potiču toleranciju i međusobno poštovanje svih ljudi, bez obzira na vjeru, vrlo često smo svjedoci, i u svijetu, i u Hrvatskoj, poticanja i porasta mržnje prema pripadnicima drugih vjerskih zajednica.   

Druga od 11 različitih tematskih javnih i dijaloških tribina u organizaciji Centra za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust koje kroz javni dijalog istražuju sve oblike pojavnosti i tajne fenomena mržnje održat će se u Hrvatskom novinarskom društvu, Perkovčeva 2, u Zagrebu, 24. listopada 2018. u 19 sati pod nazivom Religijske predrasude kao poticaj mržnji.   

O toj aporiji, problemu naše svakodnevice i mržnji potaknutoj religijskim predrasudama, govorit će uglednici četiriju vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj: mons. Mate Uzinić, dubrovački biskup, predsjednik Vijeća HBK za Život i obitelj, gosp. Porfirije Perić, mitropolit zagrebačko-ljubljanski Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj, dr. Aziz efendija Hasanović, zagrebački muftija, predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj, gosp. Luciano Moše Prelević, rabin Židovske općine Zagreb i glavni rabin u RH. Moderator tribine je Branimir Pofuk, ugledni kolumnist i publicist.


(Elizabeta Penić)
21. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble