Urban Cult
Cool&fun
marketing

Kreativni kolektiv Kombinat u Krku organizira vikend kreativnu radionicu recikliranja

Kreativni kolektiv Kombinat u suradnji s udrugom Kreativni Krk organizira tijekom 20. i 21. listopada 2018. vikend radionicu za mlade (od 15 do 30 godina) na kojoj će se izrađivati predmeti i umjetnički radovi od recikliranih plastičnih vrećica. 
Radionica će se provesti u Maloj vijećnici u Krku (trg Bana Josipa Jelačića 2, Krk), a vodit će je riječka umjetnica Tanja Blašković koja uz slikarstvo, dizajn i ilustraciju već nekoliko godina uspješno razvija tehniku stvaranja umjetničkih djela i uporabnih predmeta od recikliranih PVC vrećica. 

Osviještenost prema ekološkim problemima te želja za istraživanjem i kreiranjem novih likovnih tehnika, mladu umjetnicu doveli su do stvaranja jedinstvenih umjetničkih oblika na način da spaja plastične vrećice. Ovu tehniku umjetnica primjenjuje i u proizvodnji predmeta i ukrasa koje je brendirala pod nazivom Imagine Plastic. 

Tijekom dvodnevne radionice u Krku zainteresirani polaznici upoznat će se s materijalom i tehnikom recikliranja plastičnih vrećica, peglanjem te izradom praktičnih predmeta, poput pernica, novčanika ili fascikli te autoportreta. Cilj ove radionice je također edukacija polaznika o recikliranju i reduciranju uporabe plastičnih vrećica koje su danas jedne od glavnih zagađivača okoliša. 

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponude besplatni programi poput radionica pod mentorstvom mladih perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade ljude na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. U sklopu projekta tendencija je ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. 

Ovom prilikom to je spomenuta udruga Kreativni Krk koja aktivno djeluje na otoku Krku organizirajući raznovrsne programe i manifestacije, poput festivala Prvomajski inkubator, ljetnih koncerata Tramonto te krčkog Adventa na placi. Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije. 

Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 18.10. putem e-maila: kombinat@kombinat.hr

(Lucija Švob) 

14. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble