Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Jane Kuvalja: Kontemplacije

U srijedu 10. listopada u 19 sati u galeriji Živi Atelje DK otvara se izložba KONTEMPLACIJE koja predstavlja radove umjetnice JANE KUVALJE.
Slika ovdje ostaje u domeni apstraktnog, ona se poigrava s klasičnom koncepcijom slike, pokušava istražiti maksimum te kompozicije i do čega ona može dovesti ako se shvati otvoreno. Pogled na zadat problem je teleskopski, širok, oslobođen detalja koje ga čine pejzažem. Slika je dvodimenzionalna ploha označena površinama i linijama, sastoji se jedino iz boja, i tonova. Romantičarska ideja pejzaža se ovdje ne može pronaći. Priroda ovdje ne nadilazi čovjeka, jer prirode zapravo nema, cijela površina je izmišljena, plod ljudske mašte i ruke, u svojoj suštini- vještačka. 

Slika se bavi samo bazičnim, urođenim, prahistorijskim ljudskim osjećajem nemoći, strahom pred prostranstvom i prazninom, nepoznatim. Takve ikoničke predstave, koje leže negdje duboko u nama, i isplivaju ponekada i ponegdje, se ovdje pokušavaju uhvatiti, označiti i razumjeti. "

o umjetnici:
Jana Kuvalja, rođena 1990. u Banja Luci. Završila osnovne akademske studije slikarstva 2011. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof Anđelke Bojović. Master akademske studije završila 2015. godine kod istog profesora. Član ULUS-a -Udruženja likovnih umjetnika Srbije od 2016. godine.

Izložba je otvorena do subote, 13. listopada.:
radnim danom od 18 do 20 sati
subota 12 do 15 sati

(Maja Subotić Šušak)
10. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble