Urban Cult
Film
marketing

Zagrebačka premijera Arabije, brazilskog političkog filma ceste u MM centru

Laureat brojnih prestižnih svjetskih filmskih festivala (IndieLisboa, IFFR, San Sebastian...) igrani film Arabia (r. Affonso Uchoa i João Dumans) koji dirljivo i angažirano opisuje život radnika na marginama brazilskog društva bit će premijerno prikazan u Zagrebu 11. listopada na Kratkim slikama u MM centru s početkom u 19:30. Ulaz je besplatan.
Životi siromaštvom pogođenih, potlačenih, radnika koji su toliko pridonijeli brazilskom ekonomskom boomu i prije su bili portretirani u suvremenom filmu, ali jako rijetko sa svježinom, inovativnosti i poštovanjem kakvoga vidimo Arabiji. 

Na početku filma upoznajemo mladoga Andrea koji odrasta u blizini tvornice aluminija u industrijskome gradu Ouro Preto. Nakon nesreće u tvornici, poslan je u kuću poginuloga radnika Christiana u kojoj pronalazi dnevnik koji opisuje posljednjih dvadeset godina života ovoga velikoga radnika koji su polazišna točka samog filma. Ovaj politički film ceste kritičari nazivaju epistolarnom odom radništvu i instantnim klasikom.   

Nakon projekcije filma o radničkim pravima i projektu Arhiv radničkih borbi, kustosica Jelena Ostojić razgovara s Katarinom Jaklin i Josipom Jagićem. Program se realizira u suradnji s Multimedijalnim institutom. Kratke slike su projekt posvećen inovativnim filmskim strujanjima, prateći tokove suvremene produkcije, ali i klasičnih ostvarenja koja su ostavila neizbrisiv trag na različite svjetske kinematografije. Programska cjelina Proširena slika, u okviru koje se prikazuje film Arabiju, bavi se odnosom kinematografije prema društveno-političkim događanjima. 

Više informacija potražite na službenoj web stranici MM centra http://mmcentar.sczg.hr/ ili na Facebooku.

(Ana Suntešić)
10. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble