Urban Cult
Književnost
marketing

Ivan Hrkaš predstavlja Bamitbah uz Miljenka Jergovića

Ovoga petka, 12. listopada u 19 sati, u klubu Booksa sarajevski će fotograf Ivan Hrkaš predstaviti svoju knjigu Bamitbah, a na predstavljanju će mu se pridružiti Miljenko Jergović.
Bamitbah (U kuhinji) je zbirka dokumentarno-umjetničkih  fotografija i kratkih zapisa o svakodnevici u sarajevskoj židovskoj općini danas, a objavila ju je izdavačka kuća KultB iz Sarajeva. 

Autor fotografskim aparatom bilježi prostor kuhinje i blagovaonice, različite situacije, duh i zajedništvo jedne male, ali otvorene zajednice u gradu koji je u zadnja dva desetljeća doživio brojne transformacije. 

Hrkaš portretira redovite posjetitelje židovske kuhinje koja je svoja vrata otvorila svim građanima Sarajeva i tako prepričava ispovijesti ljudi, povijest jedne zajednice, arhivira dio sjećanja više generacija. Ivan Hrkaš rođen je u Sarajevu 1978. godine. 

Izvanredni je profesor fotografije na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Posljednjih pet godina bavi se socijalno angažiranom fotografijom što je i tema njegovog magisterija. Izlagao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Crnoj Gori, Tunisu, Sloveniji, Srbiji, Velikoj Britaniji, Izraelu, Kini, Meksiku, SAD-u, te osvojio nagrade na brojnim festivalima. 

O knjizi Bamitbah Miljenko Jergović među ostalim je rekao kako to „nije tek knjiga, ona je artefakt, jedinstvena umjetnina, reproducirana u petsto primjeraka… Bamitbah je kao Ivo Andrić drugim sredstvima."

(Ana Profeta)
10. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble