Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba "Stega" Sanjina Vinkovića

Drvena zvijezda glatkih elemenata koji klize jedni po drugima, raspada se na najmanji krivi dodir i doima se kao zabavna stvar, vrijeme dobro provedeno, ali za sobom u stvarnosti ona može nositi živce koji titraju i granule znoja koje se sakupljaju na sljepoočnicama, nakon ponovne fuzije ostajući trofejem umnog trijumfa i zanimljivom formom negdje među prašnim zrncima nekih drugih drvenih ploha.
Izložba Stega Sanjina Vinkovića modularno slaže drvene kubične elemente spajane pod pravim kutevima, koji sami sebi, grananjem forme, otvaraju putove i pravce za nadolazeće elemente, ideja proizašla iz doticaja a drvenim IQ puzzlama, zasebnim elementima koji su spojeni u cjelinu, njihova cjelovitost labilna, a mogućnost rastavljanja / sastavljanja određena logičkim tekovinama uvojaka moždane kore. 

Funkcionalnost takvih drvenih objekta jest njihova namijenjena za igru i promišljanje, kontekst matematički u svojoj prirodi umjetnički, ali oblik i forma neoborivo kiparski u svojem doimanju. 

Usprkos stegnutosti u prostorne perimetre nameće se pitanje može li jedan najpernatiji krivi dodir urušiti pažljivo složenu strukturu i nagnati krivca na sate znojnih ruku i mozganja dok sati prolaze i prvotna je forma naizgledno nedostižan izazov.

(Marija Kamber)

Sanjin Vinković stekao je akademski naziv magistar kiparstva 2013. godine u klasi profesora Mile Blaževića na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2012. nadalje predstavio se sa dvije samostalne, te više skupnih izložbi. Sudjelovao je na nekoliko likovnih kolonija, likovnoj rezidenciji u Belgiji, te je dobitnik nagrade za kreativno umjetničko rješenje "Zagonetka rascvjetalog božura" u sklopu Floraarta u Zagrebu. 2016/2017 radio posao majstora u izradi rekvizita u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu u sklopu stručnog osposobljavanja. Član je HDLU-a, živi i radi u Zagrebu.
https://www.facebook.com/SanjinVinkovic/

Sanjin Vinković
"Stega"
Garaža Kamba
Ilica 37
6-10-2018 od 20 do 22 h


5. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble