Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera predstave "I živjele su zauvijek sretno"

Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca  priprema premijeru predstave za djecu i obitelji Felici e contente / ...I živjele su zauvijek sretno za četvrtak 4. listopada 2018. u HKD-u na Sušaku u 19:30 sati. Predstavu će pratiti titlovi na hrvatskom jeziku!
Sva djeca vole bajke. Svi odrasli su kao djeca voljeli bajke, neki ih nikada nisu prestali voljeti. A neki su se pitali što se s junacima dogodi nakon … i živjeli su zauvijek sretno. Corrado Premuda, vođen upravo tim pitanjem, napisao je knjigu s nastavakom poznatih bajki. 

Predstavu je režirao, riječkoj publici već poznati glumac i iskusni kazališni redatelj predstava za djecu i mlade, Giorgio Amodeo: „U našoj predstavi prikazani su komični i neočekivani završeci četiriju najpoznatijih i najdražih bajki. Komične i neočekivane završetke pratit ćete u četiri narativna dijela koji sugeriraju određene faze odrastanja, od djetinjstva do zrelosti. Započinjemo s Ivicom i Maricom (djeca i odnos prema hrani), nastavljamo s Pepeljugom (starija djeca i odnos s braćom i vršnjacima), zatim slijedi Uspavana ljepotica (adolescenti i odbijanje svake aktivnosti), a završavamo s Ljepoticom i zvijeri (zrelost i samostalni izbori)”.   

Autor teksta je ujedno i dramaturg predstave Corrado Premuda, scenograkinja je Ljerka Hribar, kostimografkinja Osanna Šašinka, dok je za glazbu zadužen Giovanni Settimo. U predstavi glume Bruno Nacinovich, Ivna Bruck, Lucio Slama i Serena Ferraiuolo.   

Giulio Settimo naglasio je potom još nekoliko važnih informacija za publiku: „Prvo: sve vas pozivamo na predstave Talijanske drame uz naglasak da  SVE PREDSTAVE IMAJU TITLOVE NA HRVATSKOM JEZIKU! 

Drugo: draga djeco, dolazite na naše predstave, a crteže i kritike šaljite u redakciju časopisa „Arcobaleno“ Izdavačke kuće Edit! Najbolji crtež na temu predstave Felice i contente / ...I živjele su zauvijek sretno bit će naslovnica DVD-a predstave. 
Treće: pretplate Talijanske drame još traju, stignete se pretplatiti! Članovi riječke Zajednice Talijana uz člansku iskaznicu dobivaju 10% popusta.”       

Dramatična novčana situacija u Talijanskoj drami   
Ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo na početku svojeg ravnateljskog mandata susreće se s dramatičnom financijskom situacijom. Dvije premijere Talijanske drame (Felici e contente/...I živjele su zauvijek sretno, Buca di sabbia/Pješčanik), zbog nepristiglih novčanih sredstava, sve donedavno su bile upitne. Naime, ugovor koji Talijanska drama inače u travnju potpisuje s Narodnim sveučilištem iz Trsta, a putem kojeg pristižu sredstva Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne suradnje Republike Italije, još nije potpisan.

„Zahvaljujući Talijanskoj uniji, Marinu Corvi i Mauriziu Tremulu, i njihovoj financijskoj pomoći, planirane premijere u listopadu kao i turneja po Istri bit  će realizirane. Možemo se samo nadati da će se situacija uskoro normalizirati“, kazao je Giulio Settimo.

(Milena Jerneić) 

4. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble