Urban Cult
Kazalište
marketing

Kazalište Prijatelj otvara novu sezonu Teatra na Trešnjevci

Teatar na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka sezonu 2018/19. otvara 16. listopada premijerom predstave za djecu Plesna haljina žutog maslačka Kazališta prijatelj. Predstavu je po tekstu Sunčane Škrinjarić dramatizirao i režirao Hrvoje Zalar
Plesna haljina žutog maslačka sada je već klasik hrvatske dječje književnosti. Prvi je put kao slikovnica izdan  1963. godine. Riječ je zapravo o poetskoj bajci u kojoj cvijeće i životinje imaju izrazite antropomorfne crte, plešu, zabavljaju se na ljudski način, ali ih muče i slični problemi, karakteristični za društvene odnose: maslačak se ustručava ići na ples u bijednoj odjeći, a stari, osamljeni i nesretni pauk želi prije smrti napraviti barem jedno istinski plemenito djelo i isplesti novu odjeću siromašnom i neuglednom maslačku. 

Maslačka utjelovljuje Karmen Sunčana Lovrić, a uz nju igraju Anja Đurinović Rakočević, Selma Mehić i Hrvoje Zalar. Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće. I jedno i drugo je prolazno. A dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati.  

 # Autorica: Sunčana Škrinjarić 
 Dramatizacija i režija: Hrvoje Zalar  
Glumci: Anja Đurinović Rakočević, Selma Mehić, Karmen Sunčana Lovrić, Hrvoje Zalar 
Scenski pokret: Maja Đurinović 
 Kreacija lutaka: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić 
 Glazba: Sebastian Doe 
 Stihovi: Sebastian Doe, Hrvoje Zalar   

(Hrvoje Zalar)
7. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble