Urban Cult
Cool&fun
marketing

Radionica primitivnog tiska u Opatiji

Kreativni kolektiv Kombinat organizira tijekom 6. i 7. listopada 2018. radionicu primitivnog tiska za mlade u prostoru opatijske udruge Kulturni front (ulica Maršala Tita 42, Opatija).
Vikend radionicu će voditi zagrebački dvojac This Town Needs Posters, kojeg čine arhitekti i dizajneri, Sven Sorić i Hrvoje Spudić, a bave se ručnim analognim tiskom i djeluju na području nezavisne glazbene i kulturne scene.   

Radionica će se bazirati na tehnici “frottagea” koja predstavlja neinvazivnu metodu otiskivanja postojećih tekstura i natpisa u javnom prostoru Opatije. Otisci će se potom složiti u malu publikaciju koja bilježi kretanje pojedinca u prostoru. Polaznici će imati priliku naučiti osnove rukovanja pigmentima i tiskarskim priborom, a potom i osnove uvezivanja.    

Rezultate radionice, što će biti osobne publikacije svakog od polaznika, prezentirat će se potom u ponedjeljak 8. listopada u 18 sati na izložbi radova u galerijskom prostoru Udruge Kombinat, lučkom kontejneru na riječkom Molo Longu.   

Radionica se održava u sklopu projekta Novi centri koji provodi Udruga Kombinat, a namijenjen je mladima u manjim mjestima i gradovima na području Primorsko-goranske županije, s ciljem da im se ponudi besplatne programe poput radionica pod mentorstvom perspektivnih umjetnika i profesionalaca kreativnih industrija. Projekt teži potaknuti mlade na participaciju u vlastitoj zajednici kroz kreiranje umjetničkih sadržaja i proizvoda. Tendencija je u sklopu projekta ostvariti i suradnju s kreativnim kolektivima i nezavisnim udrugama izvan Rijeke. 

Ovom prilikom to su spomenuti This Town Needs Posters te Udruga za razvoj kulture mladih Kulturni front, prepoznatljivi kao organizatori Festivala fantastike i znanstvene fantastike Liburnicon te projekta Opatija Coffeehouse Debates Projekt Novi centri ostvaruje se uz potporu Primorsko-goranske Županije.   

Radionica traje dva dana te ima ograničen broj polaznika, a zainteresirani se mogu prijaviti do četvrtka 04.10. putem e-maila: kombinat@kombinat.hr

(Ivana Lučić)

4. 10. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble