Urban Cult
Glazba
marketing

Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi

Biro suvremene umjetnicke prakse Kontejner po drugi put organizira festival Ekstravagantna tijela, izmedu 20. i 24. listopada u prostorijama kluba Mocvara i pogona Jedinstvo pod nazivom Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi.
Ekstravagantna tijela je naziv međunarodnog festivala suvremene umjetnosti prvi puta održanog 2007. godine koji se bavi politikama normalnog, drugačijeg i društveno prihvatljivog. Ono što se smatra normalnim (kao i ono što nije) ideološki je utemeljeno te duboko utisnuto u društvo. Činjenica da postoji drukčije i drugo, poglavito u odnosu na tijelo i um, izaziva negativnu identifikaciju, društveno odstranjivanje, strah i mržnju.

Drukčije, ekstravagantno tijelo/um postalo je ishodište kreativnosti umjetnika koji se prezentiraju na Ekstravagantnim tijelima, a s kojim se mogu suočiti samo najhrabriji. Prvo izdanje festivala bavilo se fizičkim invaliditetom dok će ovogodišnji festival Ekstravagantna tijela: Ekstravagantni umovi tematizirati mentalno zdravlje. Radi se o prvom međunarodnom projektu takve vrste u regiji koji posjetiteljima predstavlja relevantna djela suvremene internacionalne umjetničke scene, potičući istovremeno razvoj lokalne produkcije.

Nisu posrijedi radovi koji imaju rehabilitacijsku ulogu u institucionalnom smislu, već projekti koji tematiziraju samo postojanje psihičkih bolesti i intelektualnih teškoća, institucija, institucionaliziranje, razgraničavanje i granicu, a govore iz mentalnog stanja samog. Kroz bogat program sastavljen od izložbe, performansa, filmskog programa i simpozija popraćenog dvojezičnim katalogom, svi će zainteresirani imati priliku susresti se s poticajnim umjetničkim radovima i izlaganjima iz područja umjetnosti, medicine, sociologije, filozofije i psihijatrije.
 
Odgovori na pitanja poput kako smo poludjeli, ili kako su povezani autizam i teatar, trebaju li nam mozda mentalni pacemakeri, te kako se vrlo jednostavno može zaljubiti u Eiffelov toranj mogu se dobiti za vrijeme trajanja festivala, svaki dan između 20. i 24. listopada 2010. u prostorijama zagrebačkog kompleksa bivše tvornice Jednistvo.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble