Urban Cult
Film
marketing

Nastavlja se filmski program dva filmska festivala u Karlovcu

Nakon svečanog otvorenja na obali Korane, 23. Filmska revija mladeži i 11. Four River Film Festival, 12. rujna krenuli su sa službenim programom u prostorijama Gradskog kazališta Zorin dom.
Žuta srijeda započela je programskim segmentom Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima, koji je osmišljen kako bi prezentirao zanimljive radionice i festivale u Hrvatskoj, ali i šire. U okviru spomenutog programa, posjetitelji su prije projekcije natjecateljskih filmova imali prilike saznati više o Prodigy Campu u Seattleu te o sve popularnijem sisačkom festivalu, Star Film Festu.   

Rick Stevenson, jedan od članova velikog žirija, inspirativnim govorom i krasnim filmovima nastalim u okviru Prodigy Campa, mladim je filmašima približio ovaj popularan kamp koji okuplja najtalentiranije filmaše svijeta, a vode ga vrhunski filmski profesionalci. Komisija Prodigy Campa gostuje na ovogodišnjoj Reviji i Festivalu, te će na kraju odabrati jednog autora filmova uvrštenih u festivalsku selekciju, za sudjelovanje u kampu.   

Natjecateljski program na žutom tepihu službeno je krenuo u jutarnjim satima, te je u dva navrata prikazano 24 filma, od sveukupno 76 uradaka koliko ih je ušlo u festivalsku konkurenciju. Nakon svake projekcije, održan je i razgovor s autorima, pod vodstvom nezamjenjivog Boška Picule. Uz službeni, natjecateljski program, krenuo je i još jedan Work in progress pod vodstvom Ane Đordić, profesorice hrvatskog jezika i književnosti i Jelene Modrić, filmske montažerke.   

Kraj prvog festivalskog dana gosti su dočekali na obali rijeke Mrežnice, uz projekciju filmova na otvorenom i tradicionalni festivalski program Nekad laureati Revije i Festivala, a danas? u sklopu kojeg je predstavljen rad Vjekoslava Živkovića – Živca

Živac je autor desetak kratkih, animiranih filmova koji su sinoć prikazani, poput Tišine mora, Lovac i kralj, Come on itd. Kao jedan od osnivača Four River Film Festivala 2008. godine i velikih zaljubljenika u filmsku umjetnost, Živac se i dalje bavi animacijom te uglavnom radi na reklamnim i glazbenim spotovima kao freelancer. Nakon projekcije njegovih autorskih uradaka, prikazan je i dugometražni, igrani film Sakriveni redatelja Mikela Ruede.   

Sutra, 13. rujna, sve posjetitelje očekuje nastavak natjecateljskog programa uz bogat popratni sadržaj, s početkom u 9.30h u Gradskom kazalištu Zorin dom.   


(Sara Al Hamad)

13. 9. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble