Urban Cult
Književnost
marketing

David Mitchell u Zagrebu i Dubrovniku

Krajem mjeseca, od 21. do 23.9. Hrvatsku će po prvi puta posjetiti David Mitchell, engleski pisac koji je svjetsku slavu stekao romanom Atlas oblaka po kojem je snimljen i poznati film s Tomom Hanksom i Halle Berry u glavnim ulogama.
Mitchella dovodi zagrebački Književni klub Booksa u kojem će ovaj pisac, kojeg podjednako hvale i kritika i čitateljska publika, s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran u subotu, 22.9. u 20 sati razgovarati o književnosti i politici te politici književnosti. 

Dan prije, 21.9. u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u 18 sati Mitchell će čitati svoje nove priče i odgovarati na pitanja publike nakon čega će se prikazati film Atlas oblaka. Zagrebački čitatelji će moći susresti autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković&Runjić u subotu, 22.9. od 13 do 14 sati. U Dubrovniku će u nedjelju, 23.9. u 20 sati u Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima. 

Nakon Atlasa oblaka (2008, preveo Saša Stančin) u Hrvatskoj su dosad objavljena još tri autorova romana, sva u izdanju nakladničke kuće Vuković &b Runjić: Livada Crnog Labuda (2009, prevela Vlatka Valentić), Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta (2014, preveo Saša Stančin) i Koštani satovi (2016, preveo Saša Stančin), a koncem ovog mjeseca bit će objavljen i autorov zadnji roman Sladehouse

Osim romana, Mitchell je autor i kratkih priča, libreta za opere, a zajedno sa suprugom na engleski je preveo djela Japanca Naokija Higashide koja su autoportreti mlade osobe s autizmom. Mitchell je dva puta bio u užem krugu za nagradu Man Booker, jedan je od dobitnika nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca a magazin Time proglasio ga je jednim od sto najutjecajnijih osoba na svijetu. 

Mitchell živi u pokrajini Cork u Irskoj sa suprugom i dvoje djece. Ovo su gostovanje financijski podržali Ministarstvo kulture RH, Ured za obrazovanje i kulturu Grada Zagreba te Grad Dubrovnik, a organizirano je u partnerstvu s nakladničkom kućom Vuković&Runjić, Muzejom suvremene umjetnosti i Lazaretima – Kulturnom četvrti Dubrovnika, te uz potporu Discovery Film&Video i Pucić Palace.  

(Ana Profeta)

10. 9. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble