Urban Cult
Glazba
marketing

Veliko otvaranje festivala sa sjajnim Semenenkom i dva glazbena dodatka

Atrij Kneževa dvora sinoć je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a razlog tome bilo je otvaranje 6. Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto. Riječ je o festivalu koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar kako bi obogatio kulturnu ponudu grada na kraju ljeta, a obuhvaća trinaest koncerata.
Na sinoćnjem koncertu kojim je ravnao australski dirigent Nicholas Milton, poznat po svojoj  karizmatičnoj prisutnosti na sceni, moćnim interpretacijama i snažnim glazbenim integritetom, kao solist je nastupio Aleksey Semenenko, ukrajinski violinist upravo proglašen BBC-jevim umjetnikom nove generacije. 

Već  prije je osvojio međunarodnu pozornost kao dobitnik druge nagrade na prestižnom violinističkom natjecanju Queen Elisabeth održanom 2015. godine u Belgiji. 

Dubrovačka publika pamti njegov recital 2016. godine uz pratnju Inne Firsove na Dubrovačkim ljetnim igrama, za koji mu je stručni žiri dodjelio nagradu Orlando za najbolju izvedbu u glazbenom programu 67. Igara, a sinoć ga je publika imala priliku čuti u Sibeliusovom Koncertu za violinu i orkestar u d molu, dok je u drugom dijelu koncerta uslijedila Beethovenova Simfonija br. 5 u c molu.   

Dvor je dugo odzvanjao velikim pljeskom, a oduševljena publika od orkestra i dirigenta izvukla je čak dva glazbena dodatka. 

Sudeći po sinoćnjoj atmosferi, Dubrovnik čeka još niz ugodnih glazbenih događanja za brojnu publiku Kneževa dvora. U četvrtak slijedi koncert imena Briljantna violina, a predstavit će se najbolji mladi violinisti Laus Akademije iz cijeloga svijeta, dok će u petak s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom natupiti Severin von Eckerdstein, jedan od najboljih njemačkih pijanista svoje generacije.   

(Iva Cikojević)
29. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble