Urban Cult
Cool tura
marketing

Što Špancirfest izdvaja od ostalih hrvatskih festivala?

Pred nama je završni vikend na Špancirfestu! Prisjetite se starih zanata, iskusite pet različitih programa koje festival nudi te postanite i vi dijelom najveselijeg uličnog festivala u Hrvatskoj!
Laskava je titula nositi naziv najvećeg i najpopularnijeg hrvatskog festivala, a ponose se i činjenicom da su prvi i najdugovječniji ulični festival u Hrvatskoj. Još stignete uvjeriti se sami na posljednjem špancirerskom vikendu. Festival traje do 26. kolovoza

Uvijek vjerni tradiciji  

Već dvadesetu godinu zaredom, Špancirfest ostaje privržen tradiciji i zanatima koji nestaju. U gradskoj jezgri Varaždina, tijekom cijele godine, predstavljaju se pčelari, kovač, tkalja pa i klobučar, a prave zvijezde postaju baš tijekom Špancirfesta. Upravo je potonje upamtio Riječanin Karlo Tancabelić, prvi put posjetivši festival 2010. godine. 

Sjećam se da me oduševio izbor šešira na središnjem štandu Tradicijskog trga... živo se toga sjećam. Najprije sam kupio jednu šlampaču, no zapazio sam i cilindar po nekoj smiješnoj cijeni. Kopkao me danima nakon što sam ga ugledao. Što reći... vratio sam se nekoliko dana kasnije i kupio ga, a s njim još dvije šlampače. Osam godina kasnije, svoju zbirku još uvijek pobožno čuvam“, s osmijehom na licu se prisjetio Karlo. Baš kao Karlova zbirka šešira, od prvog festivalskog izdanja davne 1998., sadržaji i lokacije kontinuirano rastu. 

Od publike do izvođačice 

U dvadeset godina postojanja festivala, izrasla je generacija koja ne poznaje svijet bez Špancirfesta. Iza njegovog imena stoji čak pet festivala: ulični i glazbeni te dječji program i za gurmane gastronomska ponuda uz šarmantni Vinski grad

Ova Osječanka dio je špancirerske generacije. Tad je imala samo sedam godina. Sjeća se, divila se šarenim kostimima uličnih akrobata i svjetlima pozornica postavljenih diljem grada. O tom nekom Špancirfestu se pisalo, emitiralo, pričalo, slušalo. Nije mogla naslutiti da će 14 godina kasnije i sama postati – dijelom ovog festivala. 

Volim festivale na kojima koga god pogledaš pokloni ti osmijeh. Baš napumpa srce Varaždina da na ta gotovo dva tjedna može živjeti do iduće godine“, rekla je, do tada samo dio publike – Dorotea Zovko.  
U međuvremenu je stasala u vrsnu kantautoricu afro-soul harmonije te je poznata pod umjetničkim imenom Aklea Neon. Ove godine, Dorotea se vraća na Špancirfest pa će publiku oduševiti svojim glazbenim umijećem. 

Pridružite se posljednjih pet dana na najveselijem uličnom festivalu gdje će svatko pronaći nešto za sebe. Jer Špancirfest je - simply the best!

(Adnan Mehmedović)
2. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble