Urban Cult
Film
marketing

Brač Film Festival nastavlja s predavanjima Oscarovca i premijernim projekcijama filmova

Jedan od najbitnijih filmskih festivala na Jadranu, Brač Film Festival, nastavlja sa svojim bogatim programom, a drugi dan festivala – četvrtak, 9. kolovoza – obilježen je sjajnim masterclassom Christophera Hamptona, legendarnog scenarista i redatelja koji je nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij za film Opasne veze, te projekcijama još debitantskih dugometražnih i kratkometražnih filmova koji su oduševili sve okupljene u sjajnim prostorima ljetnog kina u Supetru i amfiteatru Waterman Resorta.
Jedan od ciljeva Brač Film Festivala, osim dobre zabave, jest i približiti filmsku umjetnost nekim novim generacijama. Generacijama koje možda nisu imale još priliku razviti ljubav prema filmu ili nemaju običaj odlaziti u kino. Zato je drugi dan festivala počeo rano, već u 11 ujutro, projekcijom filma za djecu „Crveni pas: početak“, nagrađivanog australskog redatelja Kriva Stendersa. 
 
Nešto kasnije, oko 18 sati, gužva se stvorila u knjižnici Supetar, gdje je Hampton održao svoje višesatno predavanje koje je slušala najšarolikija publika koju smo mogli zamisliti – od klinaca koji jedva čekaju da nauče sve što mogu o filmu od jednog iskusnog profesionalca, pa sve do iskusnih filmskih djelatnika koji su od svog kolege itekako uspjeli pokupiti neku novu informaciju. 

Christopher Hampton je britanski filmski i kazališni scenarist i redatelj. Dobitnik je nagrade Oscar za svoj film „Dangerous Liaisons” te je zaradio još jednu nominaciju za film „Atonement”. Njegove kazališne predstave i mjuzikli su nagrađivani s četiri Tony nagrade i tri Olivier nagrade. „Sad svi znaju da su Hrvati vrhunski u nogometu, a nadam se da ću u iduća tri dana otkriti i da su dobri i u filmu,“ rekao je Hampton publici u srijedu, prilikom otvaranja festivala.
 
Glavni program festivala nastavio je s projekcijama u 21.30 u ljetnom kinu Supetar gdje je prikazan debitantski dugometražni film francuskog redatelja Xaviera Legranda "Julien u Sredini”. Istovremeno, u amfiteatru Waterman Resorta oni zainteresirani za kratke filmove i oni koji nisu uspjeli stati u ljetno kino imali su priliku vidjeti pet kratkometražnih filmova. 

Po prvi puta ove godine, kratkometražni filmovi, koji čine zbir radova s raznih strana Europe i svijeta, sastavljeni su od isključivo studentskih radova, čime se Brač Film Festival ističe kao jedna od rijetkih platformi koja daje onima koji još svoj zanat nisu uspjeli ispeći na mnogobrojnim projektima put do velikog ekrana. Večer je završena još jednim nezaboravnim after-partijem. 
 
Festival nastavlja s programom u petak 10. kolovoza kada će, između ostalog, srpski redatelj, producent i umjetnički direktor Miloš Djukelić koji je svojoj karijeri režirao je preko 600 glazbenih spotova i TV reklama održati masterclass, te će biti prikazan film „Kozje uši,“ redatelja Marka Kostića. U petak će se također i zatvoriti festival i to sjajnim koncertom grupe Pavel. 
 
Cijeli program obogaćen je dodatnim aktivnostima i izložbama, a moguće ga je pronaći na www.bracfilmfestival.hr. 


(Marko Novosel)
10. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble