Urban Cult
Glazba
marketing

Risha u Tvornici kulture

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt «Risha» u Tvornicu kulture u utorak, 6. studenog.
Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina. 

«David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje «American Twilight». Uskoro nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu «Laughing Stalk» Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici» - prepričao je korjene njihove suradnje Alexander Hacke.  

David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.   

David Eugen Edwards & Alexander Hacke – «Tryptich»   

Zajedničko djelo nosi naziv «Risha», što na arapskom znači «pero» i ne može se opisati uobičajnim izrazima. Kreativna je to kombinacija zvukova koji se kreću u rasponu od americane, neo-folka, industriala, ambijentale pa sve do elektronske i tradicionalne arapske glazbe. Edwards je snimio sve vokale, gitare i žičane instrumente, dok je Hacke odsvirao klavijature, bas, bubnjeve i bio zadužen za elektronske djelove. 

Zajedno su stvorili zadivljujuće djelo hipotičkih zvukova i atmosfere, u kojem se osjeti duh njihovih starih radova, ali u isto vrijeme donosi nešto sasvim novo i iznenađujuće. Album «Risha» objavljen je 22. lipnja, a svoje koncertno predstavljanje doživjet će 6. studenog na pozornici nove i rekontruirane dvorane zagrebačke Tvornice kulture.  

David Eugene Edwards & Alexander Hacke – «Teach Us To Pray» 
 
Ulaznice u pretprodaji iznose 65 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 85 kn.   
Službena prodajna mjesta: 
●     Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1  
●     Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb 
●     Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb 
●     Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb 
●     Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb 
●     Pločnik, Međimurska ulica 21, Zagreb 
●     Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb 
●     Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr


(Sanjin Đukić)
10. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble