Urban Cult
Cool tura
marketing

4. Međunarodni plesni kamp

Mediteranski plesni centar u Svetvinčentu od 02. kolovoza ugošćuje sudionike projekta 4. Međunarodni ljetni plesni kamp koji je pokrenut u Kini 2015. godine. Nakon uspješnih edicija koje su se održavale u različitim dijelovima Kine, ove godine po prvi puta kamp je preselio na europsko tlo, u Hrvatsku i Mađarsku. 
Jedan od najvažnijih ciljeva kampa za plesače jest vratiti se korijenima plesa, istražiti ih i preispitati ples i njegov značaj u današnjem vremenu.   

Tijekom boravka u Istri, sudionici kampa svakodnevno razmijenjuju iskustva i znanja uz pomoć vrsnih pedagoga iz Kine (Shi Bo, Ding Lin, Tan Hao), Latvije (Olga Žitluhina), Mađarske (Ferenc Fehér), Poljske (Sylwia Hefczyńska-Lewandowska) i Hrvatske (Martina Terzić i Martina Tomić – suvremeni ples, Koviljka Marečić, Dario Marušić, Zoran Karlić i Branimir Šajina – istarski narodni plesovi i istarski restaurirani plesovi).   

Suočavajući se s kulturnim razlikama tragaju za onim što ih povezuje pomoću tijela i pokreta, a kako bi zajedno stvorili nešto novo. Radionice europskih i kineskih tradicionalnih, folklornih i suvremenih formi plesa održavaju se u Mediteranskom plesnom centru, ali i na drugim lokacijama, u prirodi i gradovima Istre (Dvigrad, Hum, Rovinj, Pula, Roč). U suradnji s umjetničkom organizacijom Liberdance jedna od radionica održati će se i na lokaciji Rt Kamenjak.    

Prvi dio kampa održava se u Svetvinčentu do 12. kolovoza., a prije nego se nastavi u Mađarskoj sudionici kampa prezentirati će rezultate dosadašnjeg rada i stečenih plesnih vještina, 11. kolovoza u 20 sati u Mediteranskom plesnom centru, Svetvinčenat. 

Ulaz na prezentaciju je slobodan, no broj mjesta je ograničen.(Martina Marin)
9. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble