Urban Cult
Izložbe
marketing

Perforacije nastavljaju s turnejom

Perforacije nastavljaju svoju turneju! Nakon Dubrovnika, Splita, Rijeke, Koprivnice i Zagreba, program Perforacije stiže u Zadar i to u dva termina - 10.8. i 13.8.2018.
Ovoga petka, 10.8.2018. u 21 sat u crkvi Sv. Dominika na rasporedu je izvedba DB Indoša i Tanje Vrvilo "Šahtofonija Sat pauk kiša", a u ponedjeljak 13.8.2018. na rasporedu je Noć performansa.

DB Indoš, Tanja Vrvilo: "Šahtofonija Sat pauk kiša" 
9.8.2018. u 21:00
Crkva Sv. Dominika


Šahtofonija za pokretanje "Sat pauk kiša" rad je konkretne poezije za konkretnu glazbu-zvuk-glas prema vizualnoj pjesmi Josipa Stošića "Sat pauk kiša". Uhvaćeni poetski materijal dodatno je naseljen fragmentima  iz knjige "Briljantnije od sunca" Kodwo Eshuna i sudskom optužnicom o zabrani knjige "Djerdan" autora Josipa Stošića. U našem radu prakticiramo fuziju bučnih instrumentalnih dionica gitare, basa i bubnja u susretu s eksperimentalnim zvukom saksofona, trube i klavirske harfe. Tajni proces udaljavanja zvuka od zvuka provučen je kroz naš vokalno-instrumentalni stroj koji dešifrira složene topološke odnose u verbalnom materijalu čiju poruku prenosimo oceanskom rikom wah i volumenom pedala progonjeni njihovom spiritualnom zvukovnom energijom. 

Zatečenu izvođačku situaciju etabliramo kao mjesto produktivnog dodira vizualne i izvedbene umjetnosti, pozornica postaje prostor dvostruke uvjetovanosti - od upućivanja umjetnika na neposrednu okolinu i objektivizaciju vlastitog tijela kao posljednjeg umjetničkog artefakta do šireg društvenog (političkog) konteksta koji situaciju neumitno definira. Proizvodeći umjetnost u umu pozicioniramo se dvojako - kreativno i kritično, boraveći u procesu stvaranja meta- artističke prakse koja u svojem završnom rezultatu postaje  asocijalnom društvenošću.

Damir Bartol Indoš je performer i kazališni umjetnik, radi eksperimentalne muzičke instrumente. Bio je član Kugla glumišta, kazališne grupe zaslužne za stvaranje tradicije performansa, neoavangardnog, tjelesnog, zaumnog teatra. Od 1988. autor je brojnih performansa i zvučnih instalacija.

Tanja Vrvilo je glumica i filmologinja, koautorski radi s Indošem od 2005. Osnivačica je i kustosica Filmskih mutacija: festivala nevidljivog filma, predaje na film.factoryju Béle Tarra u Sarajevu.

DB Indoš  Kuća ekstremnog muzičkog kazališta
Glazba : Ex  SeXa /Bilosnić Ivan, Nino Prišuta
Cul De Sac / Damir Prica Kafka, Andreja Košavić
Video : Ivan Marušić Klif

(Urban Cult)
8. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble