Urban Cult
Kazalište
marketing

CABAres CABArei, životna komedija Zijaha Sokolovića na Krku

CABAres CABArei, životna komedija jednog od najpopularnijih glumaca u regiji, Zijaha Sokolovića, koji je odigrao i režirao ukupno 122 predstave, snimio 33 filma, 14 televizijskih drama i 24 televizijske serije te bio 54 puta nagrađivan, u sklopu dramskog programa 62. Ljetnih priredbi, održat će se 06. kolovoza 2018. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati.
CABAres CABArei kultna je monodrama koja se izvodi već punih 25 godina i kojom se preispituje kriza srednjih godina, odnosno trenutak kada čovjek podvuče crtu, htio ili ne htio, pa analizira sve što mu se dogodilo, sve što mu se događa i što će mu se nadalje događati. 

Drugim riječima, CABAres, CABArei, autorski projekt Zijaha Sokolovića koji u predstavi utjelovljuje čovjeka suočenog s usamljenošću i dezorijentiranošću, običnog čovjeka, ali i čovjeka filozofa, govori o upoznavanju, o iskustvu, o običnom danu, o uspjehu i neuspjehu, o dogovaranju, o borbi mišljenja, o hrani, o zdravom razumu, o vožnji autom, o budućnosti, o kazalištu kao frižideru zabluda, o mediokritetima, o rodbini, o zaostalosti, o pomirenju sa životom, o budalama, o seksu i starosti, a sve u jedinstvenoj interpretaciji legendarnog glumca. 

Tijekom dvoipolsatne satire gledatelji će majstorskom mimikom i nesvakidašnjom energijom ovog vrsnog komičara, pisca i režisera biti vješto vođeni kroz šarolik spektar ironičnih zapažanja o mnoštvu sitnih stvari u životu koje nas mogu nasmijati, šokirati ili rasplakati. Njegove ciljane provokacije, najčešće praćene salvama smijeha, istovremeno će publiku zabaviti, ali i potaknuti na ozbiljnu kritiku modernog društva. 

Zijah Sokolović, bosanskohercegovački je glumac i režiser, koji je na ovim prostorima najpoznatiji po monodramama CABAres CABArei te Glumac... je glumac... je glumac, s time da je potonja prevedena na nekoliko jezika, i kao takva odigrana u dvadesetak zemalja svijeta. Posljednjih godina Sokolović živi, glumi i režira u Austriji i Sloveniji. 

Naime, ravnatelj je dječijeg kazališta Theaterland u Salzburgu, profesor na katedri za glumu Bruckner Konservatoriuma u Linzu, umjetnički ravnatelj kazališnog festivala Dežela gledališća u Ljubljani te umjetnički voditelj projekta Dramatično društvo.

Ulaznice za monodramu CABAres CABArei po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 62. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.


(Urban Cult)
2. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble