Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba "Radost života" akademskog slikara Pina Trostmanna

Umjetnička galerija Sebastian Art poziva u četvrtak 2. kolovoza u 21 sat na otvorenje izložbe slika "Radost ljeta" autora akademskog slikara Josipa Pina Trostmanna.
U godini u kojoj se obilježava 80 godina života i 55 godina umjetničkog rada, renomirana dubrovačka umjetnička galerija "SebastianArt" će ugostiti izložbu velikana dubrovačke likovne scene; izložbu "Radost ljeta" akademskog slikara Josipa Pina Trostmanna. Tijekom godina, Trostmann je stvorio koherentan sustav intimističkih krajolika i dinamiziranih veduta. 

Bilo da je riječ o njegovim karakterističnim motivima, poput svima nama prepoznatljive „Pinove“ Minčete ili pak o mrtvim prirodama (najčešće vaze sa cvijećem), svaka njegova slika je nabijena jakom unutarnjom energijom, svaka mrlja isijava vlastitu svjetlost dok svaki potez zrači životodajnom pokrenutošću. Trostmann je prije svega slikar – kolorist; i to izravni nastavljač dubrovačke kolorističke tradicije. 

Ciklus Radost ljeta inspiriran je umjetnikovim rodnim Dubrovnikom; Gradom nad kojim krijesi uzavrelo sunce, dok se oko kula i utvrda pruža uskovitlano nebo i more u usklađenim plavim, zelenim i ljubičastim tonovima boje sa snažnim naglascima crvene i žute. Vrlo dojmljive i emotivne su slike mrtvih priroda, odnosno aranžmana različitih predmeta. 

Toliko koncentrirane životne energije i gotovo oživotvorenog disanja cvijeća, vaza, vrčeva i voća u jasnim kompozicijama teško je uvidjeti na prvi pogled. No, ako bolje usmjerimo vlastito oko i uronimo u dubinu umjetnikove mrtve prirode, ne možemo, a da se ne zapitamo kako je Pino Trostmann tim „mrtvim“ predmetima uspio udahnuti toliko života.                                                                                                                         
(iz predgovora katalogu, kustosice Andree Batinić Ivanković) 

1. 8. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble