Urban Cult
Film
marketing

Kraj ljetnog programa i jesen u Art-kinu

Ljetna se sezona programa Art-kina bliži kraju, no ovaj tjedan u Ljetnom Art-kinu mogu se pogledati filmske poslastice poput kultnog Hitchcockovog trilera Ptice, te najgledanije filmove sezone kao što su Oscarom nagrađeni Tri plakata izvan grada, Comic Sans i Loving Vincent. Publiku od sredine rujna očekuje raznolik i bogat sadržaj - počevši s otvaranjem premijerom filma Srbenka Nebojše Slijepčevića, nagrađenom u Cannesu.
U utorak 24. srpnja prikazuje se inovativni animirani film o životu Vincenta Van Gogha, Loving Vincent: Van Goghov misterij. Ovaj tjedan publika ima priliku pogledati i posljednji film iz ciklusa Hitchcockovih napetica, Ptice, kultni triler prožet Freudovskim utjecajem, kroz koji se provlači simbolika nuklearnog napada iznimno aktualna za vrijeme Hladnog rata kada je film nastao. 

Oscarom nagrađeni film Tri plakata izvan grada prikazivat će se u četvrtak, 26. srpnja. Sezonu zatvaramo u petak, 27. srpnja hit filmom hrvatskog redatelja Nevia Marasovića, komičnim i emotivnim Comic Sans s Jankom Popovićem Volarićem i Natašom Janjić u glavnim ulogama.   

Novu sezonu Art-kino otvara premijerom dokumentarnog filma Srbenka Nebojše Slijepčevića drugom polovicom rujna. Film je osvojio prestižnu nagradu Doc Alliance za najbolji dokumentarac 2018. godine na filmskom festivalu u Cannesu. Dokumentarac prati pripreme za kontroverznu predstavu Aleksandra Zec Olivera Frljića koja se bavi ubojstvom pripadnice Srpske manjine u Hrvatskoj te, dvadeset i pet godina nakon rata, vršnjačkim nasiljem potaknutim ksenofobijom.   

U sklopu Dana mađarske kulture prikazat će se film Puskás Mađarska, portret najboljeg mađarskog nogometaša koji je postigao svjetsku slavu. Zadnji tjedan rujna u Art-kinu gostovat će priznati redatelji Praške filmske školeGoran Paskaljević, Rajko Grlić, Lordan Zafranović, Goran Marković i Srđan Karanović. Manifestaciju će otvoriti dokumentarac Rajka Grlića Mi iz Praga uz okrugli stol s redateljima, a cijeli tjedan prikazivat će se filmovi spomenutih redatelja. 

Sam kraj rujna rezerviran je za globalni filmski festival kratkog filma – Manhattan Short Film Festival – čijeg pobjednika bira publika nakon prikazivanja deset najboljih filmova, a festival se prikazuje paralelno diljem svijeta. Jesen u Art-kinu ispunjena je bogatim programom, u listopadu gostuje festival eksperimentalnog filma 25 FPS, potom će se prikazati izbor filmova s filmskog festivala u Berlinu u suradnji s Goethe institutom (Berlinale Special), a održat će se i dvije premijere, ona filma Vodonosac Vlatke Vorkapić i Aleksi Barbare Vekarić. Listopad je rezerviran i za festival studentskog filma – STIFF, kao i za Ciklus korejskog filma.   

U studenom se u sklopu Impulse festivala prikazuje film o bendu Iron Maiden Scream for me Sarajevo, također će se održati festival Uhvati film te Dan Kino Mreže. Kraj mjeseca rezerviran je za dva ciklusa strane produkcije – one Japanskog i Čehoslovačkog filma.   Ciklusom Filmski prizori iz života Ingmara Bergmana nastavit će se mjesečno obilježavati stogodišnjica redateljevog rođenja, a Art-kino u prosincu iščekuje proslava jubilarne desete godišnjice postojanja.  

(Ines Čulo)

24. 7. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble