Urban Cult
Književnost
marketing

Parfem – Patrick Süskind

Roman Parfem – povijest jednog ubojice Patricka Süskinda vraća se hrvatskoj publici u novom kolu biblioteke Knjiga dostupna svima izdavačke kuće Znanje.
Triler o potrazi za savršenim mirisom dosad je prodan u 15 milijuna primjeraka i najveći je hit suvremene njemačke književnosti, preveden na 45 jezika. Roman se punih devet godina nalazio na ljestvici najprodavanijih knjiga uglednog magazina Der Spiegel.
 
Glavi lik romana Jean-Baptiste Grenouille čovjek je istančanog njuha kojem za stvaranje savršenog mirisa kakav čovječanstvo još nije upoznalo nedostaje jedan ključni sastojak – mlade djevojke. Suskind se služi Francuskom 18. stoljeća kako bi secirao izopačeno u pojedincu i društvu, postavljajući pitanje je li moralna nakaza proizvod svog okruženja.
 
Nakon što se autor dvadesetak godina opirao snimanju filma prema svom bestseleru, popustio je na nagovor prijatelja, pa je jedan od najpoznatijih njemačkih redatelja Tom Tykwer 2006. snimio stilizirani, napeti triler Parfem - povijest  jednog ubojice, vjernu ekranizaciju slavnog književnog predloška.
 
Süskind je jedna od najvećih zagonetki njemačke književnosti. Ne istupa u javnosti i  nije posve sigurno gdje živi pa o njemu kruže brojni mitovi, poput priče da je kao dijete prorekao kako će napisati knjigu od koje će živjeti do kraja života. Nakon Parfema iz 1985. godine, objavio je samo dva naslova, pripovijetku Golub te 1991., Priču o gospodinu Sommeru. Autor je i vrlo popularne jednočinke Kontrabas, koju je ovog ljeta na scenu Ljetnih večeri Teatra Exit postavio Rene Medvešek.
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble