Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba: Tadao Ando - Punta della Dogana

U četvrtak, 12. srpnja 2018., u 19 sati u Oris Kući arhitekture, Kralja Držislava 3, otvara se izložba Tadao Ando - Punta della Dogana
Tema izložbe impresivan je projekt Punta della Dogana u Veneciji. Riječ je o vrlo sofisticiranoj obnovi stare carinarnice iz 17. stoljeća koja je nakon dugog razdoblja zapuštenosti (od 1980-ih), zajedno s Palačom Grassi, transformirana u muzej zbirke suvremene umjetnosti Fondacije Pinault te 2009. otvorena za javnost.

Izložba predstavlja nastavak vrijedne suradnje s velikanom japanske i svjetske arhitektonske scene, Tadaom Andom i obilježavanje predanog rada na monografiji Transcending Oppositions / Tadao Ando's Recent Works (Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda) u izdanju Orisa i Oris Kuće arhitekture. 

Posjetitelji će imati iznimnu priliku vidjeti originalne skice Tadaa Anda te arhitektonske nacrte i fotografije fascinantnog projekta transformacije stare zgrade venecijanske carinarnice u muzej zbirke suvremene umjetnosti Fondacije Pinault kao i minuciozno izrađenu izvornu maketu Punte della Dogana koja je doputovala direktno iz Andova ureda u Osaki.


Povodom otvorenja izložbe, monografija Transcending Oppositions / Tadao Ando's Recent Works (Nadilaženje suprotnosti / Recentni radovi Tadaa Anda) moći će se kupiti po promotivnoj cijeni, a uz svaki kupljeni primjerak monografije dobit će se na poklon potpisana grafika Tadaa Anda.
Više o izložbi ovdje.

(Ines Karić)
11. 7. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble