Urban Cult
Književnost
marketing

Vida Guzmić – Otkrivanje potencijala jezika kao medija

Na druge "Lekcije" u četvrtak5. srpnja u 20 sati u Gajevu 10, dolazi Vida Guzmić, vizualna umjetnica koja će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća.
Autorica će uz razgovor o vlastitim medijskim radovima dati i kratki pregled odabranih radova u mediju jezika i teksta unutar umjetničkih praksi sedamdesetih godina 20. stoljeća.

Primjeri iz vizualne poezije, sound i video umjetnosti funkcioniraju kao ispitivanja unutar jezičnih normi, pisanih riječi, artikulacije, kao i granica umjetničkih formi. Otkrivanje potencijala jezika kao medija, kroz dekonstrukciju jezičnih pravila, otvara mogućnosti eksperimentalnih praksi kao i kritiku postojećih formi u umjetničkim i širim društvenim kontekstima.

Vida Guzmić je magistrirala na Odsjeku za animirani film i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi mediji. Izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu (Finale!, Galerija Galženica, 31. Salon mladih, HDLU, THTnagrada, MSU…) i vodi radionice (Percepcije i bilješke prostora, projekt Tamnosvijetla tvar, MM centar, Cut­out poezija, projekt Austerity, nužno zlo i trik, Pogon). Članica je kolektiva Prostor je Taktika unutar kojeg redovito organizira radionice i izložbe, te razvija vlastite projekte. Članica je Pangolina od 2013.

Kroz medij videa, animacije, teksta, slike preuzima i/ili oblikuje narative vođene osobnim iskustvom, tuđim ili bliskim. Putem bilježenja rutina, inspiriranih umjetničkim ili neumjetničkim, u kontekstu svakodnevice, propituje ograničenja individualnih, intimnih stanja i djelovanja unutar konstruiranih pojedinačnih i kolektivnih identiteta.


“Lekcije” su novi program Centra za kreativno pisanje koji ugošćava relevantne književnike, teoretičare, profesore, kulturnjake, aktiviste, humaniste. Kulturni i književni život Zagreba posljednjih je godina iznimno bogat, ali u moru tribina, festivala, promocija i predstavljanja novih projekata, uočili smo nedostatak “klasičnih” (a opet interaktivnih) predavanja različitih mladih stručnjaka koja nisu rezervirana isključivo za studente društveno-humanističkih znanosti. Druga gošća i predavačica na “Lekcijama” je Vida Guzmić.

4. 7. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble