Urban Cult
Kazalište
marketing

Premijera: Cruel, cruel nature

Premijera predstave Cruel, cruel, nature koja će se održati 29.06. u 21.00 sat u velikoj dvorani Teatra &td, u sklopu programa Perforacije 2018.
Nova predstava Multimedijalne kolibe nastala je kao odgovor autorica i autora, okupljenih na poziv plesne umjetnice Zrinke Šimičić Mihanović, na temu otpornosti i obnavljanja koje nalazimo u svakom dahu, svakom pokretu, u nama samima i oko nas. Za autoricu koncepta ova tema proizašla je iz višegodišnjeg bavljenja pokretom kroz somatski pristup. Okupljanju suradničke ekipe prethodilo je istraživanje pokreta kroz somatsku perspektivu te se tema obnavljanja iskristalizirala kao ključna za njegovo razumijevanje. Rad je nastao u suradnji s festivalom Perforacije 2018.   

"nevina i blagotvorna", reći će thoreau, priroda "suosjeća s našom vrstom". 
dok vjetar kod p. j. harvey šapuće: "cruel nature has won again..." 
priroda čovjeka i priroda prema čovjeku, suosjećajna je i okrutna, razara (i samu sebe) i ponovno stvara.  
buja i isušuje, utišava i zaogrće, nastaje i nestaje. pobjeđuje. nije ni dobra ni loša, sretna ni nesretna, blaga ni surova, nema početak ni kraj. stalan joj je tek pokret, promjena. 
obnavljanje, u svemu, stalno. pokret je taj koji se opire i govori da se smrt nastavlja u život. ako je priroda ta koja pobjeđuje, a dio smo joj, u svom pulsiranju, i mi smo pobjednici. 
dijete spava, diše, nosnice mu se se šire: u tom pokretu sjaji sreća trenutka. 
krhkost. strah. nježnost. snaga. 
cruel, cruel nature.   

Premijera: 29. lipnja 2018. u 21.00 sat / Teatar &TD       

Zrinka Šimičić Mihanović je plesna umjetnica, SME (Somatic Movement Educator), IDME (Infant Developmental Movement Educator), CMA –SP (Certified Movement Analyst – Somatic Practitioner). Kao izvođačica surađuje s domaćim i inozemnim autorima. Autorica je i koautorica desetak predstava i radova in situ nastalih u razdoblju od 2003. godine do danas. Jedna je od inicijatorica i programska voditeljica međunarodnog festivala improvizacije Improspekcije koji se redovno održava od 2007. godine do danas. Dobitnica je stipendije danceWEB2006.  S dramaturginjom i radijskom umjetnicom Pavlicom Bajsić 2013. godine osniva umjetničku organizaciju Multimedijalna koliba. Diplomirala je Povijest umjetnosti i Francuski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Asistentica je na Odsjeku plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. http://multimedijalnakoliba.hr/suradnici/c/1/21/zrinka   

Lana Hosni (1989.) je plesna umjetnica. Nakon Škole suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu, pohađa Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) gdje je diplomirala 2013. godine. Kao izvođačica surađuje s brojnim domaćim i inozemnim umjetnicima.  Autorica je i ko-autorica nekoliko radova. Njezin solo "This choreography is gonna save the world on 5,6,7,8" osvaja prvu nagradu za autorski rad i izvedbu na OPUS 1- 21., međunarodnom natjecanju mladih plesnih izvođača u Slovenskom Ljudskom Gledališču u Celju, 2013. godine.  Dvije godine kasnije prima strukovnu nagradu za najperspektivniju plesnu umjetnicu, te za kolektivnu izvedbu, kao dio izvođačkog ansambla "Varijacije o osjetnom" Marjane Krajač.   

Martina Mezak je multimedijalna umjetnica čiji rad se bazira na multidisciplinarnim istraživanjima na polju umjetnosti, tehnologije i spoznaje. Bavi se graničnim područjima svjesnog i nesvjesnog iskustva i njegovim utjecajem na doživljaj stvarnosti. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagala je na brojnim samostalnim i grupnim izložbama i festivalima u zemlji i svijetu (Museum of Contemporary Art Korea, Seoul, Korea / ZKM, Karlsruhe, Njemačka / National Museum of Emerging Science and Innovation, Tokyo, Japan / Gallery Olido, Sao Paulo, Brazil / Ars Electronica, Linz, Austrija / Kunsthalle, Beč, Austrija / MSU, Zagreb). Živi i radi u Zagrebu i Berlinu. http://www.martinamezak.hr/ 

Adam Semijalac (1980.) je glazbenik, skladatelj i izvođač. Osnivač je i član benda Gloft. Član je Hrvatskog društva skladatelja. Autor je, izvođač i osnivač OOUR-a. Surađuje i s drugim hrvatskim koreografima i kazališnim grupama. Surađivao s brojnim hrvatskim glazbenicima. Dobitnik je nagrade Status Hrvatske glazbene unije. Stipendist je Breklee College of Music - 1998. Kao Bebè na Volè izvodi one-man-band blues koncerte po hrvatskim i inozemnim klubovima i festivalima. Izdaje autorske albume za nezavisni label EGOBOO.bits ( "OrangeCut" - 2005. te "Channels" - 2005.) te samostalno ("Time of great depression" 2015.). Album "Time of great depression" uvrsten je u 25 najvaznijih albuma od 1990. Poducava žičane instrumente, aranziranje te glazbenu produkciju.    

28. 6. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble