Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba: Miran Šabić „Vremenska kapsula“

Otvorenje i izložba Mirana Šabića „Vremenska kapsula“ održati će se u MSU galeriji, 20. 6. I ostaje otvorena do 11. 7. 2018.
Miran Šabić, dobitnik nagrade MSU-a na 33. salonu mladih, predstavlja novi rad u MSU galeriji, a riječ je o multimedijalnoj instalaciji pod nazivom "Vremenska kapsula". Odabire vrlo osobne i emotivne "sitnice", tj. ponovno pronađene predmete iz djetinjstva koji ga podsjećaju na događaje i razdoblja iz vlastita života, a koje želi oteti zaboravu. 

Motivaciju za projekt "Vremenska kapsula" Šabić pronalazi u muzeološkim prezentacijama biljnih i životinjskih primjeraka tipičnih za prirodoslovne muzeje kraja 19. st. Pomno istražujući načine prezentacije i proučavajući izloške u prirodoslovnim muzejima, Šabić na isti način pristupa obradi svojih predmeta. 

Prikupljeni predmeti odabrani su prema važnosti za autora, potom su klasificirani, katalogizirani, podijeljeni u cjeline povezane uz sjećanja na određeni trenutak, životno razdoblje, iskustvo ili hobi. Proces obrade se nastavlja stavljanjem predmeta u staklenke ispunjene alkoholom ili formalinom. Usto, predmete detaljno oslikava u tehnici akvarela u maniri braće Bauer čiju veliku zbirku studija flore i faune čuva londonski Prirodoslovni muzej. 

Osim akvarela, objedinjuje predmete iz pojedinih cjelina u grafičku mapu koja sadrži pet grafičkih listova, a koji predstavljaju predmete vezane uz određenu etapu umjetnikovog odrastanja bez obzira na to je li riječ o određenom životnom periodu ili određenoj aktivnosti. 

Šabić dosljedno nastavlja razradu teme osobne memorije te njezine važnosti i učinka viđene u njegovim prethodnim radovima. Spajajući aktivnosti sakupljača, arhivista, umjetnika i kustosa, Šabić rekonstruira vlastitu biografiju i materijalizira svoja sjećanja.

Kustosica: Kristina Bonjeković Stojković

19. 6. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble