Urban Cult
Cool tura
marketing

14. Tirenin Kazališni kamp u Zagrebu

Kazališni kamp Teatra Tirena u svojem četrnaestom izdanju donosi sedam raznovrsnih kazališnih radionica! 
I ove će se godine u Teatru Tirena održati niz raznovrsnih radionica za djecu, mlade, voditelje aktivnosti za mlade, ali i profesionalne kazališne djelatnike. 14. Kazališni kamp održat će se u Zagrebu od 18. lipnja do 5. srpnja.    

Ovogodišnji kamp započinje radionicom “Kako razviti priču” pod vodstvom Lise Blaschke, glumice koja je u Tireninom dramskom studiju na praksi u sklopu studija dramske pedagogije Intercultural Berlin Theatre education with intercultural competence.   

Radionicu “Ja, klaun” vodit će glumica Marijana Matoković, članica Crvenih nosova - klaunovadoktora. Kroz igru i improvizacije polaznici radionice imat će priliku pronaći klauna u sebi i detektirati koje su njegove karakteristike.   

“Mjuzikl” radionicu ove smo godine namijenili srednjoškolcima i studentima koji će pod vodstvom dramske pedagoginje Maje Sviben, plesne pedagoginje Marije Bitunjac i glazbenog pedagoga Milorada Stranića zakoračiti u svijet mjuzikla i isprobati kako je to glumiti, pjevati i plesati u isto vrijeme.   

Radionica „Rad na monologu“ pod vodstvom glumice Petre Težak bavit će se osvještavanjem govornog procesa i tijela pri govoru, detaljnim radom na tekstu te razvojem lika i karaktera na temelju monologa koji polaznici sami odaberu.   

“Procesna drama” koju voditeljice radionice - profesorice i dramske pedagoginje Maša Rimac Jurinović i Iva Nemec nazivaju dramskopedagoškom forenzikom, bavit će se time koji se sve odgojno-obrazovni ciljevi mogu ostvariti primjenom procesne drame na literarnom predlošku.   

„Redateljska radionica“ i „Dramatizacija“ namijenjene su onima koje od same izvedbe više zanima kako kazališna predstava nastaje. Redateljica Frana Marija Vranković na svojoj će radionici obuhvatiti osnovne redateljske pojmove te demonstrirati od čega početi i kako uprizoriti dramski tekst. Dramaturginja Nina Horvat će se na svojoj radionici baviti prilagodbom književnog djela kazališnoj izvedbi i na koje se sve načine odabrani predložak može preoblikovati.   

Kazališni kamp je kazališni i dramsko-pedagoški edukacijski centar namijenjen kreativnom i estetskom razvoj djece i mladih i edukaciji osoba koje rade s djecom i mladima. U 13 dosadašnjih Kampova održano je 167 radionica u kojima je sudjelovalo preko 850 polaznika. 2011. godine Kazališni kamp dobio je godišnju nagradu Hrvatskog centra za dramski odgoj, za posebni doprinos dramskom odgoju te sustavnu višegodišnju edukaciju mladeži i dramskih pedagoga.   

Detaljan opis radionica i prijavnicu možete pronaći na web stranici Teatra Tirena www.tirena.hr    

Prijave traju do popunjenja radionica na e-mail adresu teatartirena@gmail.com


(Nina Horvat)
13. 6. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble