Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Silvija Lorussa i Sebastiana Schmiega

U galerijskom prostoru Filodrammatice (Korzo 28/1, Rijeka), umjetnička organizacija Drugo more od 8. do 30. lipnja predstavlja radove dizajnera i umjetnika Silvija Lorussa i Sebastiana Schmiega, koji godinama surađuju na projektima koji istražuju odnose između tehnologije, dizajna, obrazovanja i poduzetništva.
Kao što i sam naslov otkriva, izložba se zasniva na ideji „cjeloživotnog učenja“, krajnje ideološkog koncepta koji svojim nazivom podsjeća na to da se od svih danas očekuje neprestana potreba za usavršavanjem znanja, vještina i kompetencija.   

Dok u svojoj cjelini izložba zaziva arhitekturu i opremu dječjeg igrališta, Lorussovi i Schmiegovi radovi povezuju ideju razigranog učenja tijekom djetinjstva s elementima vojne obuke i team-buildinga.   

Primjerice, u spekulativnom videu I Will Say Whatever You Want In Front Of A Pizza, koji je nastao korištenjem programa za izradu prezentacija Prezi, Sebastian Schmieg istražuje do koje su mjere digitalni radnici postali produžeci softvera. 

S druge strane, istražujući neobičnosti crowdfudinga, odnosno „skupnog financiranja“ projekata na internetskoj platformi Kickstarter, Silvio Lorusso je 2014. godine osmislio Kickended, arhivu kampanja koje nisu naišle na financijsku potporu korisnika i time ostale na nuli ostvarenih prihoda. Pored spomenutih, na izložbi će između ostalog biti predstavljeni i najpoznatiji Schmiegovi i Lorussovi radovi – Shouldn’t you Be Working i Five Years of Captured Captchas.   

U poruci upućenoj posjetiteljima, Lorusso i Schmieg ističu: „u vremenu kada je cjeloživotno učenje postalo ekonomski imperativ, pozivamo vas da dođete na igralište kako biste nadvladali potrebu za ulaganjem u sebe. Tijekom vaše posjete izložbi možda ćete doživjeti uzbuđenje, entuzijazam, unutrašnji sukob i napor, osjećaje koje cjeloživotno učenje kao režim može izazvati.“     

Izložba će se otvoriti u petak, 8. lipnja u 20 sati, uz druženje i razgovor s autorima koji će posjetitelje provesti kroz postav. Ulaz je besplatan, a izložbu je moguće posjetiti radnim danima od 17 do 21 sat.   

Više o autorima i izloženim radovima saznajte na internetskoj stranici Drugog mora.

(Dubravko Matanić)

6. 6. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble