Urban Cult
Književnost
marketing

„Naš čovjek na terenu“ Robert Perišić gostuje u Crikvenici!

Tim programskog pravca Lungomare Rijeke 2020 - Europske prijestolnice kulture u utorak, 15. svibnja, putuje u Gradsku knjižnicu Crikvenica gdje u 19 sati počinje „Autorska bura“, razgovor s književnikom Robertom Perišićem.
Riječ je o poznatom i priznatom autoru sedam knjiga koje su prevođene u brojnim europskim državama i SAD-u te nagrađivane u Hrvatskoj i inozemstvu. Najpoznatiji je kao prozni autor a piše i poeziju, dramske tekstove te filmske scenarije.
 
Njegov roman „Naš čovjek na terenu“ dobitnik je nagrade Jutarnjeg lista. Američko izdanje tog romana 2013. je godine uvrštavano na liste prijevoda godine u SAD-u, uz pohvale kritičara istaknutih medija (The New Yorker, Publisher's Weekly, National Public Radio itd.) kao i pisaca poput Jonathana Franzena.
 
Roman „Područje bez signala“ bio je finalist nagrade „Meša Selimović“ (Tuzla, BiH) i nagrade Tportala za najbolji hrvatski roman a u pripremi su i njegovo američko i francusko izdanje. 
 
Osim navedenih romana, Perišić je dosad objavio i zbirke poezije „Dvorac Amerika“ i „Jednom kasnije“, zbirke kratkih priča „Možeš pljunuti onoga tko bude pitao za nas“ i „Užas i veliki troškovi“, biografsku fikciju „Uvod u smiješni ples“, dramu „Kultura u predgrađu“ te scenarij za igrani film „100 minuta Slave“.
 
Podsjetimo, Robert Perišić jedan je od 15 pisaca koji su u prethodna dva mjeseca boravili na književnim rezidencijama duž kvarnerske obale i otoka, na lokalitetima obuhvaćenima budućom kulturno-turističkom rutom koju gradi programski pravac Lungomare Rijeke 2020 – EPK.
 
Perišić je i jedan od pisaca koji će se, uz Bekima Sejranovića, Teu Tulić, Envera Krivca i Dortu Jagić, predstaviti u sklopu Riječkog sajma knjige i festivala autora vRIsak, na Botelu Marina, u ponedjeljak 14. svibnja u 21 sat. Pisci i spisateljice podijelit će svoje iskustvo s književnih rezidencija te otkriti poneki detalj o kratkim pričama na kojima rade a koje će najesen biti objedinjene zbirkom kratkih priča.

(Jelena Androić)

14. 5. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble