Urban Cult
Književnost
marketing

Razgovor sa Selvedinom Avdićem

U Booksinom književnom programu u utorak, 15.5. u 19 sati gostuje Selvedin Avdić, jedan od najoriginalnijih pisaca bosanskohercegovačke i post-jugoslavenske književnosti uopće. S njim će razgovarati književna kritičarka i publicistkinja Katarina Luketić.
Njegovi su romani – od kojih ćemo u Booksi posebno predstaviti najnoviji, Kap veselja (Sandorf, 2018.) – spoj realističkog pripovijedanja i fantastičnih elemenata, vrlo bogati značenjima, aluzijama i metaforama. Atmosfera je poetična, čak pomalo fantazmagorična, a opet sasvim korespondira sa stvarnošću.

Selvedin Avdić urednik je nezavisnog on-line magazina Žurnal. Dosad je objavio zbirku priča Podstanari i drugi fantomi, romane Sedam strahova i Kap veselja, knjigu o zeničkoj željezari Moja fabrika, potom i o gradskoj kaznionici Kazniona te zbirku reportaža Zemlja

Knjige su mu prevedene na nekoliko jezika, a roman Sedam strahova dobio je više domaćih i inozemnih nagrada, te je uvršten na Guardianov popis najboljih paperback izdanja u 2014. godini.

(Ana Profeta)
13. 5. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble