Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Jane's Walk Zagreb iz hodajuće perspektive

Centar za kulturu Trešnjevka i projekt Mapiranje Trešnjevke i ove se godine po četvrti put uključuju u globalni pokret pod nazivom Jane's Walk organizirajući čak devet šetnji širom Zagreba.
Šetnje su besplatne za sve sudionike, a za cilj imaju  promicanje zdrave prakse hodanja po gradu, istraživanja, međusobnog upoznavanja građana pojedinog kvarta, stjecanja novih znanja o vlastitom gradu.  Sve šetnje se provode uglavnom vikendima kroz cijeli mjesec svibanj.   

“Mapiranje Trešnjevke – nevidljivi kvart” je projekt čiji je cilj istraživanje lokalnog identiteta Trešnjevke. Namijenjen je svima onima koji se kreću Trešnjevkom, realno ili virtualno, a zanima ih Trešnjevačka povijest, sadašnjost, možda čak i budućnost, njene osobitosti, događanja, skriveni detalji, priče i mitovi i njeni nepoznati likovi. Zadnje godine šetnje su proširene i na okolne dijelove grada. Raspored šetnji pogledajte ovdje.

Također, sredinom svibnja, CeKaTe i Mapiranje Trešnjevke u suradnji s Udrugom Keleni klik! organiziraju, od 18.-20.svibnja, međunarodni trodnevni seminar sa međunarodnim prisustvom pod naslovom "Jane’s Walk: "Grad iz hodajuće perspektive, primjeri dobre prakse".  

Globalni projekt Jane's Walk je osnovan 2006. u Torontu (Kanada) sa ciljem provođenja u stvarnost ideja urbanistice Jane Jacobs (1916.-2006.) koja je promovirala ideju gradskih šetnji na kojima se ljudi okupljaju radi zajedničkog istraživanja, razgovora i uživanja u zanimljivostima svojih gradova, ali i zajedničkog aktivnog sudjelovanja u životu i razvoju po mjeri čovjeka tih gradova. 

Aktivnosti ovog projekta se provode od 2006. i trenutno obuhvaćaju preko 230 gradova u 40-tak zemalja. Zagreb se toj mreži gradova priključio 2015. godine kroz aktivnosti projekta "Mapiranje Trešnjevke" Centra za kulturu Trešnjevka koji je lokalni organizator i koordinator tog projekta za grad Zagreb. 

Program seminara ovdje.

(Saša Martinović Kunović) 

6. 5. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble