Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba slika Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić

Izložba slika Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić održati će se u Atriju palače Sponza, u srijedu 25. travnja 2018. u 19:30 sati.
Samostalna izložba slika dubrovačkih umjetnica Ivane Jovanović Trostmann i Mirande Rako Kuzmanić otvorit će se u atriju palače Sponza u srijedu 25. travnja u 19:30 sati. Izložbu će otvoriti povjesničar umjetnosti dr. sc. Vinicije B. Lupis i povjesničarka umjetnosti Andrea Batinić Ivanković.   

Ivana Jovanović Trostmann, U sanjarenju...   
Slikarstvo Ivane Jovanović Trostmann, ekspresivno i eruptivno, jedinstveni je tok misli i osjećaja kojima umjetnica duboko ponire u podsvijest, u neiscrpnu maštu i stvaralački imperativ ne bi li na svjetlo dana iznjedrila svoju unutarnju sliku svijeta i shvaćanje života. 

Miranda Rako Kuzmanić, Proljetna idila  
Snažno pokrenuto i produhovljeno slikarstvo Mirande Rako – Kuzmanić manifestacija je romantičnoga slikarstva izraslog na iskustvima apstraktnih formi koje se odlikuju pikturalnom čistoćom i dramatičnošću ozračja. Mirandino je slikarstvo organičko i naprosto natopljeno osjećajima za prirodu. mr. sc. Andrea Batinić Ivanković    

Obje dubrovačke slikarice, svaka na svoj način ostvaruju svoje viđenje svijeta koje ih okružuje, sa jasnim posezanjima u imaginarij francuskog slikarstva prošlog stoljeća na čijim je temeljima izrastao dubrovački kolorizam. Ovo svjesno udaljavanje od imaginarne suvremene hrvatske likovne scene u svoj samozatajni svijet intezivnih boja, mrtvih priroda i sjetnih ljetnih prizora jest i mora biti mogućnost bijega od brutalne stvarnosti. dr. sc. Vinicije B. Lupis   

Ivana Jovanović Trostmann rođena je u Dubrovniku 1966. god. Slikarstvo je diplomirala 1989. god. na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Magistrirala je povijest umjetnosti u Zagrebu 2002. god. kod prof. Tonka Maroevića. Od 1990. god. članica je HDLU-a i radi kao likovni pedagog u srednjim školama.

Miranda Rako Kuzmanić rođena je u Splitu 1969. god. Diplomirala je 1996. god. na Likovnoj akademiji u Splitu. Od 1996. god. zaposlena je u Dubrovniku kao profesorica likovne kulture u Osnovnoj školi Lapad. Članica je HDLU-a Dubrovnik. Živi i radi u Dubrovniku i Stonu.

(Andrea Batinić Ivanković)
24. 4. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble