Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Predavanje teoretičara medija Geerta Lovinka u Rijeci

Udruga Drugo more u Rijeku dovodi poznatog nizozemsko-australskog teoretičara medija, internetskog kritičara i aktivista Geerta Lovinka, koji će u srijedu, 18. travnja s početkom u 20 sati, u velikoj dvorani Filodrammatice (Korzo 28/1) održati predavanje Digitalni novac za sve!
Lovink je osnivač amsterdamske istraživačke skupine Institute of Network Cultures (INC) i jedan je od ključnih teoretičara koji stoji iza koncepta „taktičkih medija“, korištenja medijskih tehnologija kao oruđa za transformaciju kritičke teorije u umjetničku praksu.   

Nadovezujući se na rad umjetničko-aktivističke mreže MoneyLab koja djeluje u okviru spomenutog instituta, Lovink će u predavanju tragati za odgovorom na pitanje kako će umjetnici u nastavku 21. stoljeća zarađivati za život od svojeg rada. S jedne strane vlada mišljenje kako će biti prisiljeni besplatno davati sve svoje kreacije u zamjenu za „pozornost“ na društvenim mrežama, koje će pak zarađivati milijarde kroz reklame i prodaju osobnih podataka.   

S druge strane, svjedočimo pojavi i ubrzanom širenju kriptovaluta poput bitcoina, porastu obavljanja novčanih transakcija putem mobitela i sve većem uključivanju ljudi u crowdfunding kampanje. Novac je digitalan već desetljećima, a sada postaje neodvojiv od interneta, no još uvijek nije sasvim jasno kakva politika stoji iza svih tih usluga i jesu li one doista decentralizirane kao što se tvrdi.   

Predavanje će se održati na engleskom jeziku, a po njegovom završetku Lovink će odgovarati na pitanja iz publike.   

Ulaz je besplatan, a više informacija saznajte na internetskim stranicama Drugog mora.  

(Dubravko Matanić)
17. 4. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble