Urban Cult
Film
marketing

Filmske večeri u Močvari: Skoro ništa!

PONEDJELJAK 16.04.2018. • VRATA 20:00 • POČETAK 20:30 • UPAD 0 KN
Koja je razlika između nečega i ničega te kada ništa postaje nešto istražit ćemo kroz predstavljanje filmskog djela multidiscipilinarnog projekta Skoro ništa pokrenutog unutar Explicit Music programa Multimedijalnog instituta. Filmske večeri u Močvari ugostit će inicijatora projekta Petra Milata, umjetnike Anu Hušman i Davora Sanvincentija koji su u sklopu njega snimili dva nagrađivana eksperimentalna filma te filmskog teoretičara Hrvoja Turkovića. 

Punog naziva Skoro ništa: remikisirati Ferrarijevu Dalmaciju projekt spaja raznorodne domaće i strane umjetnike te obuhvaća zvučnu i video umjetnost te književnost. Za polazište je uzeta skladba Skoro ništa: broj 1 - zora na obali mora francuskog skladatelja Luca Ferrarija po važnosti i utjecaju na suvremenu glazbu gotovo jednaka proslavljenoj tišini Cageove 4’33., a koja je nastala u veloluškoj uvali na otoku Korčuli kolovoza 1968. pa ove godine slavi svoj polustoljetni jubilej.  

Luc Ferrari je na dalmatinskom otoku boravio u sklopu prvog međunarodnog susreta umjetnika održanog na poticaj slikara Petra Omčikusa, a projekt Skoro ništa po tom modelu okuplja domaće i strane suvemene umjetnike, glazbenike, pisce pozivajući ih na dijalog i uvijek aktualno istraživanje tanke granice koja omogućuje da nađe svakodnevno ništa dobije konture, boje, zvukove i misli. 

Program:
Vrata: 20:00
Projekcija: 20:30
Skoro ništa (Ana Hušman, 2016)
Skoro ništa: i dalje noć (Davor Sanvincenti, 2017)
Razgovor: 21:00 
Filmske večeri u Močvari predstavljaju:
SKORO NIŠTA Gosti: ANA HUŠMAN (Zagreb), DAVOR SANVINCENTI (Zagreb), PETAR MILAT (Zagreb), HRVOJE TURKOVIĆ (Zagreb).
Moderira: VIŠNJA VUKAŠINOVIĆ (Zagreb)

(Ivan Horvat)
14. 4. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble