Urban Cult
Književnost
marketing

Noć knjige 2018.

23. travnja ove godine održat će se "futurističko" izdanje Noći knjige, manifestacije koja se u povodu Međunarodnog dana knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige organizira sedmu godinu zaredom, s ciljem popularizacije knjige i poticanja čitanja u Republici Hrvatskoj.
Inspirirani nedavnim lansiranjem rakete Falcon Heavy u Zemljinu orbitu s dva putnika: automobilom Tesla Roadster i njegovim „vozačem“ (lutkom astronauta), simboličnog imena „Starman“, kojemu na putu do Marsa društvo pravi primjerak knjige „Vodič kroz galaksiju za autostopere“, objavljen 1979. godine, ovogodišnju Noć knjige posvetili smo temi Budućnost knjige uz slogan koji je i krasio futuristički omot knjige Douglasa Adamsa - Bez panike!

Noć Knjige 2018. bit će obilježena u gotovo 300 gradova i mjesta diljem Hrvatske. Mnogobrojni sudionici pripremili su brojne programe u kojima će pokušati odgovoriti na pitanje kakva nas budućnost čeka kad su knjige i čitanje u pitanju, za djecu i mlade organizirali smo natječaj za likovne radove „Ubaci knjigu u vremenski stroj", a organizira se i panel o obrazovnim digitalnim platformama na kojem će sudjelovati hrvatski izdavači školskih udžbenika. Rezultati novog godišnjeg istraživanja kupovnih i čitalačkih navika građana Hrvatske bit će prezentirani na svečanom otvorenju manifestacije, 23. travnja ove godine u 12 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.  

Pozivamo i vas da nam se pridružite te da vrijeme uoči 23. travnja dio vašeg medijskog sadržaja posvetite knjizi, čaroliji njezinog stvaranja i čitanja, s naglaskom na budućnost knjige. Bilo da je riječ o susretima i razgovorima s književnicima, nepoznatim i manje znanim crticama iz književnosti, predstavljanjima knjiga i autora, glazbenim izvedbama inspiriranim knjigama, razgovorima s građanima svih generacija o budućnosti knjige, najdražim im knjigama ili citatima iz knjiga... svaki oblik razgovora o knjizi doprinijet će našem cilju – stvaranju njezine budućnosti. 

Ovom prilikom vas pozivamo i na konferenciju za medije, u srijedu 18. travnja u 11 sati u Knjižnicu i čitaonicu Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva 5, Zagreb), na kojoj će biti službeno predstavljena Noć knjige 2018. 

Za sve dodatne prijedloge i mogućnosti sudjelovanja u Noći knjige, kao i za prijedloge i dogovore sugovornika u vašem mediju (članova Organizacijskog odbora manifestacije, književnika i autora...) slobodno nas kontaktirajte.

Na stranici Noći knjige mogu se preuzeti i vizuali ovogodišnje manifestacije s likom astronauta koji čita knjigu.


(Ivan Horvat)
14. 4. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble