Urban Cult
Film
marketing

Nekonvencionalna priča o ovisnosti, meksičke redateljice Yulene Olaizole

U četvrtak, 15. ožujkaKratke slike predstavljaju jednu od zvijezda meksičke nezavisne kinematografije, Yulene Olaziolu, koja je pozornost svjetske javnosti stekla višestruko nagrađivanim dokumentarnim filmom Intimnosti Shakespearea i Victora Hugoa. Olaizolu, smatraju jednom od najboljih predstavnica takozvanog sporog filma (slow cinema).
Nekonvencionalnom pričom o ovisnosti baudelairovskog naslova, Umjetni rajevi / Paraísos Artificiales (2011), ostvarila je veliki festivalski uspjeh, a dokumentaristički pristup, kontemplativnost, vrhunska fotografija i osebujno kadriranje, atmosferičnost i razvijanje stila prepunog formalne i narativne snage, svrstavaju ju na sam vrh popisa autora sporog filma. 

Smješten u netaknute i harmonične predjele Veracruza ovaj igrani film, kojeg gledamo u MM centru od 19:30, nadilazi tipičnu priču o borbi s ovisnošću te ističe suptilnost svakodnevnih ljudskih borbi i snažne glumačke izvedbe Luise Pardo i Salomóna Hernándeza. Luisa ima 25 godina i bori se s ovisnosti o heroinu. Bježeći iz grada traži utočište u sve praznijem beach-resortu na bogatim brežuljcima uz more. 

Stanovnici i razgovori su rijetki, ali Luisa pronalazi tiho društvo s 50-godišnjim lokalcem Salomonom, alkoholičarem i udovcem koji svoje dane provodi pušeći marihuanu. Film prikazujemo kao dio programske cjeline Izvan fokusa u okviru koje predstavljamo autore čije je stvaralaštvo otvara nove i nekonvencionalne puteve u razvoju kinematografije.

Ulaz na program je besplatan, a više informacija potražite na http://mmcentar.sczg.hr/ i Facebooku.

(Ivan Horvat)
13. 3. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble