Urban Cult
Film
marketing

O životu poluumirovljenih cirkuskih umjetnika na Kino Cirkusu!

Paralelno s uspjehom blockbuster mjuzikla "The Greatest Showman", Kino Cirkus 14. ožujka u 17:30 u Kinoteci Zlatna vrata donosi vam američki dokumentarac "After Circus" o životu klasičnih cirkuskih umjetnika pred odlaskom u mirovinu.
Život današnjih klasičnih cirkuskih umjetnika ispod big topa cirkuskog šatora fizički i psihički je izrazito zahtjevan i sve manje unosan. Što se događa kada umjetnici, upoznati samo s ovakvim načinom života, izgube bitku s godinama i moraju se nositi s novim izazovom - izvedbenom mirovinom? 

Dokumentarac redateljice Viveke Melvi istražuje strastvenu i životopisnu zajednicu umirovljenih i poluumirovljenih cirkuskih umjetnika koji žive i rade u Sarasoti na Floridi. After Circus daje osvježavajući pogled na čvrsto povezanu zajednicu cirkuskih umjetnika koji s toplinom i humorom dijele svoja životna iskustva i aktualne izazove...

Film se prikazuje na engleskom jeziku, bez podnaslova.
Ulaz je besplatan!


Kino Cirkus edukativni je filmski program uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti suvremene cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju, ali i hraniti svoju inspiraciju ako se bave nekim oblikom umjetničkog izražavanja.

Projekt je ostvaren u suradnji splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 (Pozitivna sila) i Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, uz tehničku podršku Festivala mediteranskog filma Split i financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije.

Rad eksperimentalne izvedbene kompanije ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.     

(Antonia Kuzmanić)

13. 3. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble