Urban Cult
Film
marketing

Revija suvremenog talijanskog filma

Već tradicionalna revija suvremenog talijanskog filma počinje u petak, 2. veljače u Art-kinu filmom „Otac Italije“, a narednih pet dana na programu su neka od najznačajnijih ostvarenja talijanske kinematografije u posljednjih nekoliko godina. 
Riječko Art-kino domaćin je revije suvremenog talijanskog filma još od 2010. godine, a u suradnji s Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu i ove će godine u pet dana biti prikazani filmovi koji su obilježili ovu kinematografiju u zadnjih nekoliko godina.   

Revija započinje 2. veljače u 18 sati dramom „Otac Italije“, neodoljivim filmom ceste redatelja Fabia Molla o neobičnom dvojcu koji odlazi na putovanje po jugu Italije. 

Nespojivi dvojac i njihov put nalazimo i u filmu „Ljeto slobode“, u kojem dva tinejdžera provode naizgled bezbrižno ljeto u San Franciscu, no njihov je put onaj odrastanja i sazrijevanja.   Humorističan prikaz odnosa Saveznika i Mafije za vrijeme Drugog svjetskog rata donosi „U ratu za ljubav“, a u duhovitom tonu nastavlja „Pitanje karme“ o dvojici muškaraca i njihovom susretu s ezoterikom koji im promijeni život. 

Za kraj je tu dokumentarni film „Voda i šećer: Carlo Di Palma, boje života“ o životu i radu poznatog talijanskog snimatelja, a potpisuje ga iransko kurdski sineast Fariborz Kamkari.   Od drame na cesti do komedije u Drugom svjetskom ratu, u sklopu ovogodišnje Revije suvremenog talijanskog filma svatko će pronaći nešto (ili sve) po svom ukusu. 

Raspored filmova: petak, 2.2. u 18:00 Otac Italije, režija: Fabio Mollo, 2017, 92 min. subota, 3.2. u 18:00 Ljeto slobode, režija: Gabriele Muccino, 2016., 103 min. nedjelja, 4.2. u 18:00 U ratu za ljubav, režija: Pif (Pierfrancesco Diliberto), 2016., 99 min. ponedjeljak, 5.2. u 18:00 Pitanje karme, režija: Edoardo Maria Falcone, 2017., 90 min. utorak, 6.2. u 18:00 Voda i šećer: Carlo di Palma, boje života, režija: Fariborz Kamkari, 2016., 90 min.    

Svoje sjedalo u Art-kinu možete rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org) ili telefonom (051 323 261) svakim danom od 16 do 20 sati. Ulaz je slobodan za članove Filmskog kluba.    


(Karla Dolenčić)
1. 2. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble