Urban Cult
Književnost
marketing

Promocija knjige Jelene Zlatar Gamberožić – Ticala

Prva gošća novog ciklusa Književnosti u Zelenoj, koji počinje u petak, 26.01. u 20 sati, u Zelenoj dvorani u Zaboku, sjajna je mlada zagrebačka književnica i (a i znanstvenica) Jelena Zlatar Gamberožić, koja je osvojila čitalačku publiku te književne kritičare svojim jednostavnim, nepretencioznim, a istodobno složenim i pametnim pričama (te jednim romanom) čija je poetička matrica označena kovanicom „novi intimizam“.
Kritičari je smatraju jednom od najperspektivnijih hrvatskih književnica mlađe generacije.

Čini se da neprestano nešto marljivo i predano radi: diplomirala je sociologiju i filozofiju i od tada je zaposlena u Institutu za društvena istraživanja. Bavi se sociologijom prostora, doktorirala je, autorica je brojnih znanstvenih članaka te izvršna urednica znanstvenog časopisa „Sociologija i prostor“. Dopredsjednica je Centra za kreativno pisanje (CeKaPe). Autorica je jedne znanstvene knjige, zbirke priča „Odjavna karta“, romana „Slijepa točka“ i zbirke priča “Ticala”.

Kako sama reče, pisanje doživljava kao komunikaciju s drugima i povlačenje u sebe, pojas za spašavanje i bacanje s vrha litice, prozor u svijet i prolaz u nutrinu, koncentraciju i raspršenost, širenje vidika i sužavanje vanjskog svijeta, priliku za ljubav i dozvolu za mržnju, strast i napor, ispunjenost i zasićenje.

Kratke priče sabrane u zbirci Ticala, kritičari drže ozbiljnom, cerebralnom prozom te čistom umjetnošću čija je svrha tumačenje svijeta i ljudskog života. Fokusirana je na međuljudske odnose te na različite rubne situacije. (Martina Ivančić)
25. 1. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble