Urban Cult
Izložbe
marketing

Noć muzeja u Pazinu

U petak 26. 01. održava se trinaesta po redu Noć muzeja u kojoj sudjeluje 54 hrvatskih gradova. Kao predstavnici pazinskih muzeja ovu sportsko muzejsku Noć zajednički organiziraju Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina.
Naglasak manifestacije stavljen je na muzejske zbirke na temu sport, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i vrednovanju sporta u svim pojavnim oblicima, sport kao kulturološka vrijednost prisutna u raznim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja i stvaranja nove muzejske publike.    

Mjesto održavanja: Pazinski kaštel, Trg istarskog razvoda 1275.br. 1., Pazin  
Ulaz slobodan, muzej će biti otvoreni od 18:00 do 22:00

Program:   
18:00 - 22:00      Projekcija fotografija iz fundusa muzeja na temu sporta 
18:30 - 19:00    Gospodarstvo u Istri  predstavljanje kataloga zbirke Etnografskog muzeja Istre 
19:00 - 20:00 Sportska parlaonica - ćakule o pazinskom sportu kroz vrijeme                             
20:00 - 22:00      Sport u muzeju – boćanje, šah i svašta nešto!   

Noć muzeja 2018. započeti će projekcijom fotografija iz fundusa Etnografskog muzeja Istre i Muzeja Grada Pazina, a fotografije će se moći vidjeti tijekom cijele večeri. Tema su razna sportska natjecanja koja su se događala u Pazinu krajem  60 i 70 tih godina. U 18:30 slijedi promocija kataloga zbirke Gospodarstvo, kustosice Ivone Orlić. U sportskoj paralonici ćakulati će se o sportovima u Pazinu kroz vrijeme i još  koječemu, a o svom putu do uspjeha govorit će Tanja Grubiša i Martin Čotar.  

U goste nam dolaze predstavnici pazinskih sportskih udruga koje će se predstaviti kroz video projekcije ili kraća izlaganja. Izdvajamo neka od njih:  Auto-Moto Klub "No Limits" – Istra, Biciklistički Klub "Mtb Istra" – Pazin, Golf Klub Pazin, Stolnoteniski Klub "Pazin" – Pazin, Sportsko Penjački Klub "Hiperaktiv", Biciklistički Klub Tnt Pazin, Šahovski Klub "Lovac" i Planinarsko društvo Pazina, Pazin.  

Klubovi su pozvani da poklone muzejima stvari vezene uz svoju  povijest i djelovanje, kao dokument svakidašnjice grada. Kad završe razgovori slijedi igraonica pod vodstvom profesionalnih sportaša: boćanje, šah i pokoje iznenađenje!

(Mirjana Margetić)  
24. 1. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble