Urban Cult
Društvena događanja
marketing

Poziv za predlaganje kandidata za nagrade iz historiografije

Hrvatski nacionalni odbor za povijesne znanosti i Društvo za hrvatsku povjesnicu, krovne udruge hrvatskih povjesničara i povjesničarki, želeći nagraditi rad istaknutih pojedinaca na području historiografije, ustanovili su sljedeće nagrade:
1.  Nagrada „Ivan Lučić“ za životno djelo – dodjeljuje se za poseban doprinos pružen razvoju historijske znanosti tijekom dugogodišnjeg znanstvenog i nastavnog rada 
2.  Nagrada „Mirjana Gross“ za knjigu – dodjeljuje se za najbolju knjigu objavljenu u prethodnoj godini (2017.) 
3.   Nagrada „Vjekoslav Klaić“ za popularizaciju – dodjeljuje se za doprinos popularizaciji povijesne znanosti preko knjiga, u medijima, novinama, televiziji, radiju i/ili internetskim portalima, za važne prezentacije povijesnih tema u muzejima i dr. 
4. Nagrada „Ferdo Šišić“ za najbolji diplomski/magistarski rad – dodjeljuje se studentici/studentu diplomskog studija povijesti za najbolji diplomski/magistarski rad obranjen u prethodnoj godini (2017.) 
5.  Nagrada „Jaroslav Šidak“ inozemnom povjesničaru/povjesničarki – dodjeljuje se povjesničarki/povjesničaru iz inozemstva za autorsku knjigu ili značajan doprinos istraživanjima i predavanjima o hrvatskoj povijesti u inozemstvu    

Prijave/prijedloge za nagrade mogu izvršiti povijesni odsjeci/odjeli, istraživački centri HAZU, javni instituti i druge ustanove, udruge, izdavačka poduzeća, kao i pojedinci.  

Prijava/prijedlog se podnosi u razdoblju od 15. prosinca 2017. do 31. siječnja 2018. te mora sadržavati:  
-    podatke o predloženiku (životopis i podrobno obrazloženje) 
-    podatak o vrsti nagrade za koju se nekoga predlaže 
-  tri primjerka rada za koji se predlaže dodjela nagrade (za nagrade pod br. 2 i 4 obvezno, za ostale nagrade opcionalno; može se dostaviti i pdf rada)  
-    podatke o predlagatelju i potpis ovlaštene osobe predlagatelja, odnosno predlagatelja.  

Prijava/prijedlog se šalje na adresu: 
Odbor za dodjelu nagrada na području historiografije (prof. dr. Damir Agičić / prof. dr. Željko Holjevac) Filozofski fakultet, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb i mailom: dagicic@ffzg.hr; zholjeva@ffzg.hr   

prof. dr. sc. Damir Agičić 
predsjednik Hrvatskog nacionalnog odbora za povijesne znanosti   

prof. dr. sc. Željko Holjevac 
predsjednik Društva za hrvatsku povjesnicu


12. 1. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble