Urban Cult
Izložbe
marketing

Djela suvremenih umjetnika iz srednje i istočne Europe

Otvorenje izložbe održati će se u prostoru za povremene izložbe MSU-a u petak, 19.1.2018. u 19 sati.
Izložbom Glas umjetnika/ I Am The Mouth Muzej suvremene umjetnosti predstavlja odabrana djela iz bogate zbirke Art Collection Telekom utemeljene 2010. godine sa svrhom promicanja umjetnosti na području srednje i istočne Europe. 

Naziv izložbe inspiriran naslovom recentnog video rada poljske umjetnice Agnieszke Polske I Am The Mouth, snažna je izjava koja govori o specifičnosti suvremene umjetnosti u europskim zemljama koje traže svoj identitet u globalnom kontekstu. Umjetnička djela na izložbi glas su generacije umjetnika koji žele preuzeti odgovornost za sliku budućnosti. 

Usredotočeni na složene teme, umjetnici ih komprimiraju u neposredna svjedočenja  djelima koja provociraju, izazivaju empatiju i potiču solidarnost, pozivajući nas na pažljivo osluškivanje glasova i prevođenje vizualnog, umjetničkog jezika u osobne stavove. Na izložbi na kojoj sudjeluje pedesetak umjetnika iz 15 zemalja srednje i istočne Europe, ekskluzivno će biti prikazana i nova djela pozvanih hrvatskih autorica: Hrvoslave Brkušić, Vlatke Horvat i kolektiva ISTE kojega je inicirala i vodi Andreja Kulunčić. (...više

Kustosi izložbe: Nathalie Hoyos, Rainald Schumacher i Radmila Iva Janković (MSU) 

(Martina Ivančić)
10. 1. 2018. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble