Urban Cult
Film
marketing

Human Rights Film Festival u Art-kinu

Od četvrtka, 7. prosinca na repertoaru Art-kina će se naći Festival filmova o ljudskim pravima - Human Rights Film Festival koji donosi 12 filmskih naslova u terminima 17, 19, i 21 sat uz slobodan ulaz. 
«Bez zaklona», prvi film gostovanja ovogodišnjeg HRFF-a, donosi priču o medicinskom bratu u hitnoj službi bolnice nedaleko Baghdada... Isti dan, u 19 sati, na repertoaru je dokumentarni film «Pitaš li se tko je pucao?» koji forenzički ispituje prošlost i suočava gledatelje s rasizmom u samoj srži američkog društva. 

Posljednji film prvog dana je «Bez naslova» Michaela Glawoggera (i Monike Willi) – koji je 'bez teme', 'bez naslova', 'bez imena', a zapravo predivan kolaž života.   

Petak, drugi dan HRFF-a, odnosi dokumentarnu priču o zloglasnom japanskom kanibalu («Caniba»), dramu «Projekt Florida» koja nas vodi u floridsku suburbiju i indie dramu «Sedmoga dana» - priču o stalnom sukobu između nade u ostvarenje 'američkog sna' i teške svakodnevice.   

Treći dan donosi dokumentarac «Gospođa Fang» koji prikazuje posljednjih deset dana u životu gospođe koja pati od Alzheimerove bolesti, atmosferičnu dramu «Štakori s plaže prati tinejdžera iz Brooklyna koji dane provodi drogirajući se i tražeći starije muškarce za zabavu te dokumentarac «Rizik» koji prati Julliana Assangea, utemeljitelja zviždačke platforme WikiLeaks nakon nekoliko godina zatočeništva.   

Posljednji dan na repertoaru je «Dawson City - Zamrznuto vrijeme» koji donosi rekonstrukciju gradića Dawson kroz filmske isječke iz studija Thomasa Edisona te kultne fotografije Erica Hegga kao i čileanska drama o ženi koja je na društvenoj margini, ali ju mi imamo prilike vidjeti kao ono što ona želi biti – «Jedna čudesna žena». Posljednji film gostovanja festivala je «Grad duhova» koji nas vodi u Raku, glavni grad tzv. Islamske države.    

Program Human Rights Film Festival gostuje u Art-kinu u suradnji s Multimedijalnim institutom, Udrugom Filmaktiv i Udruženjem za razvoj kulture Urk

(Ana Šegrt)

6. 12. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble