Urban Cult
Film
marketing

Program projekcija VIDEOFORUM

Program projekcija VIDEOFORUM u organizaciji Udruge Kreativni sindikat donosi izbor iz recentne međunarodne produkcije eksperimentalnog, animiranog filma i filmova umjetnika.
Uz središnju djelatnost – filmsku produkciju, kao logičan slijed razvoja udruge, Kreativni sindikat teži formirati niz povezanih aktivnosti usmjerenih prema istraživanju, razumijevanju, kontekstualizaciji, promociji, prezentaciji recentne audiovizualne produkcije hrvatskih i međunarodnih suvremenih umjetnika - polazeći od radova iz vlastite produkcije i kontekstualizirajući radove umjetnika koji se bave različitim formatima, diskursima i modelima rada sa pokretnim slikama, radovima koji klize između postojećih kanona reprezentacije i produkcije filma i videa umjetnika, animiranog, eksperimentalnog filma, te suvremene umjetnosti, institucionalnih okvira kinematografske proizvodnje, festivala, galerije i muzeja. Program omogućuje predstavljanje radova koji nastaju izvan konteksta industrije zabave i spektakla, često odmaknuti od dominantnih narativa kinematografske proizvodnje. 

VIDEOFORUM se formira kao mjesto susreta umjetničkih radova i publike, mjesto ragovora i diskusije, mapiranja umjetničkih pojava, smještenih u prostoru „između“ – kao dio kritičke forme i prakse koja postavlja niz pitanja. Program je formiran u dva bloka projekcija, te okuplja radove osam generacijski bliskih hrvatskih i međunarodnih suvremenih umjetnika različitog backgrounda - poput Adelite Husni-Bey s filmom The Reading / La Seduta (2017) kojim je predstavljala Italiju na ovogodišnjem bijenalu u Veneciji, zatim Damira Očka i filma Treći stupanj (2015) predstavljenom u hrvatskom paviljonu na bijenalu u Veneciji 2015. godine, ili umjetnice Eli Cortinas koja putem filma i kolaža istražuje konstrukciju ženskog identiteta. Ibro Hasanovića jezikom dokumentarnog filma donosi intervju s Chantal Akerman, a jezik found footagea i logika arhiva prisutni su u Atlasu Francesca Jodicea. Program donosi novo realizirane radove Marka Meštrovića, Davora Sanvincentija i Ane Hušman. 

Filmski i video radovi okupljeni u program polaze od istraživačkih i poetičnih metanarativa filma u referencijalnom prostoru filmskih pripovijesti, angažiraju prakse found footagea, kolaža, feminističkog diskursa ili dokumentarnog filma, promišljaju ideju putovanja ili se formiraju oko pokušaja konceptualizacije vremena… kako bi preispitali uvjete proizvodnje pokretnih slika i refleksiju samog filmskog aparata, kao mjesta magije filma. - Branka Benčić   

Kustosi: Branka Benčić i Igor Grubić 
Organizacija: Kreativni sindikat   
MSU, dvorana Gorgona, četvrtak 7. 12. 2017 u 19.30 sati
PROGRAM:   

Program 1: 
19. 30 sati 
Damir Očko: The Third Degree (2015.), 10 min 
Adelita Husni-Bey: The reading / La seduta (2017.), 15.33 
Francesco Jodice: Atlante, (2015), 9min 
Davor Sanvincenti: Skoro ništa: i dalje noć (2017.), 12 min 
Running time: 47 min 
Razgovor s umjetnicima 
Pauza   

Program 2: 
21 sat 
Marko Mestrović: Trip, (2017.), 11 min 
Eli Cortinas: The one who walks (2014.), 9.30 min 
Ana Hušman: Volim te, Ines (2017.), 14.30 min 
Ibro Hasanović: On Belonging (2016.) 18 min 
Running time: 53 min


(Ivan Horvat)
6. 12. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble