Urban Cult
Izložbe
marketing

Izložba Verene Jakuš u Galeriji Događanja

Otvorenje izložbe „Ponavljanje oblika samoće “ autorice Verene Jakuš održati će se u Galeriji Događanja u petak 8. studenog u 19 sati.
Izložba traje do 12. Siječnja 2018. godine.     

Kratko o radu   

Rad Ponavljanje oblika samoće Verene Jakuš slojevita je analiza procesa formiranja memorije, mehanizama traume, ali i medija fotografije kao referentne točke kreiranja sjećanja. Uzimajući za polazište osobno traumatsko iskustvo, umjetnica pristupa traumi kao prekidu u narativu osobnog identiteta,  pri čemu naglašava fragmentaciju sjećanja i ritualizaciju svakodnevnih radnji kao pokušaja uspostave novog poretka (što se, primjerice, očitava u repetirajućim gestama pušenja cigarete). 

Umjetnica istovremeno postavlja pitanje o principima stvaranja sjećanja te utjecaju sveprisutnog medija slike/fotografije na njihovo kreiranje. Isprepleteni fragmenti, detalji u sjećanju pohranjenih događaja ponuđeni su promatraču u mediju videa i slike. Dok je videom uspostavljena linearna naracija u kojoj su vidljive natruhe traume, slikama umjetnica odražava kompleksni mehanizam fragmentacije i ispreplitanja sjećanja. Piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.     

O autoru   

Verena Jakuš rođena je 05.07.1991. godine u Zagrebu. Diplomu magistra slikarstva stekla je 2016. godine. Dobitnica državne stipendije za nadarene studente u 2011. Srednju školu, opću gimnaziju, završila je u Vrbovcu. Izlagala na tri samostalne i brojim skupnim izložbama, te sudjelovala na raznim multidisciplinarnim projektima. Aktivno sudjeluje u radu i stvaralaštvu filmskog studija i udruge za umjetnost Avis Rara Studio. Članica HDLU-a. Zaposlena kao voditeljica likovnih radionica za djecu u Galeriji Vivoda u Zagrebu. (Martina Ivančić)
5. 12. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble