Urban Cult
Književnost
marketing

Predstavljanje romana Daria Šareca "Totentanz"

Predstavljanje romana Daria Šareca "Totentanz" održati će se u Vinylu Zagreb, Bogovićeva 3, u petak 8. prosinca 2017. u 19 sati.
O knjizi govore književni kritičar Srđan Sandić, urednica knjige Ivana Rogar te autor Dario Šarec.

Roman prekaljenog eventualista Daria Šareca Totentanz evocira ono zlokobno prisutno u svakom životu — smrtnost. Pomisao na smrtnost pojavljuje se u romanu na rubovima komunikacije i nazire tek u znakovitim natruhama. Protagonist, nezaposleni novinar, osjeća uzaludnost potrage za srećom i krhkost sretnih trenutaka pa se uzaludnosti odlučuje smijati u lice, što rezultira mnogim situacijama naoko banalnog, a zapravo gorkog, autoironičnog humora. Baveći se srećom, njenim metafizičkim i nestalnim karakterom, Šarec  daje naslutiti da je ona iluzorna i nedostižna, ali da nešto u nama ipak ne dopušta da odustanemo od potrage: želja za preživljavanjem na koncu je prejaka.

Knjiiga je objavljena uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba. Dario Šarec suosnivač je udruge za promicanje književnosti Eventualizam koju su činili pisci okupljeni oko ideje buđenja hrvatske književne scene, a jedan od pokazatelja njihovih stremljenja je i 2006. godine objavljena zbirka kratkih priča, Nagni se kroz prozor. Osim te knjige, objavio je romane Ljubav na lomači (2009) te Na putu za Neverland (2013). Piše za Playboy, objavljuje kratke priče i kao mladić je vrlo stručan u cijepanju drva, krečenju i bojanju namještaja, na veliko zadovoljstvo svoje bake.


(Ivan Horvat)
4. 12. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble