Urban Cult
Film
marketing

Vremenske bombe @ Human Rights Film Festival

Trodijelni film Vremenske bombe sniman je na tri lokacije u Hrvatskoj na kojima postoji snažna veza ili tendencija uvezivanja industrijske arhitekture, propale proizvodnje i institucionalizacije suvremenih umjetničkih praksi. 
BADco. je, zajedno s nekoliko pozvanih umjetnika (Slaven Tolj, Nataša Antulov, Platforma 9.81 itd.) naselio te prostore tijekom 24 sata i u njemu izvodio i snimao elemente svojih predstava, organizirao projekcije filmova, diskusije i rad sa filmskim statistima, specifičnim filmskim radništvom u vremenskoj strukturi osam sati rada, osam sati nadogradnje, osam sati odmora.  

Prva lokacija na kojoj se snimalo je riječka tvornica Benčić - novi Muzej moderne i suvremene umjetnosti. Druga lokacija je zagrebački Centar za nezavisnu kulturu i mlade Pogon – Jedinstvo koji je također bivša tvornica, a danas mjesto na kojem se razvija budući socio-kulturni centar. Treća lokacija je nikad dovršeni Dom mladih u Splitu. 

Pod motom Institucije treba graditi, rad nastaje kroz (i reflektira) hibridnu formu filmskog seta kao izvedbe te proizvodi dvoznačnu ulogu filmskih statista kao radnika na filmu i plaćenih gledatelja izvedbe. 
 
Režija: Goran Sergej Pristaš
Fotografija: Dinko Rupčić
Montaža: Jelena Modrić
Produkcija: BADco., Kava Film, WHW, Platforma 9.81 i Drugo more(Martina Ivančić)
4. 12. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble