Urban Cult
Izložbe
marketing

Galerija Siva: Iza granica, instalacija Ranka Ajdionovića

Postavljanje instalacije karlovačkog umjetnika Ranka Ajdinovića: Iza granica u Galeriji Siva, Pierottijeva 11, u Zagrebu (Medika). Instalacija se otvara u četvrtak 30. studenog od 19.00 sati, a postav će se moći pogledati do utorka 4. prosinca, od 17.00-20.00 sati.
Izložba je nastavak dvogodišnje suradnje AKC Attacka i KaMatrixa iz Karlovca na programima vizualnih umjetnosti i predstavljanjima umjetnika iz Karlovca i Zagreba diljem Hrvatske.Instalacija Iza granica predstavljena je prije dvije godine u okviru programa udruge KA-MATRIX Nova kultura _ Hibridni grad u Karlovcu. 

Instalacijom umjetnik propituje interakciju malih ljudi u javnom prostoru tako da građani mogu na različite načine sudjelovati u samom djelu: ostavljajući ili pišući poruke, dodirujući rad, fotografirajući i objavljivati fotografije na društvenim mrežama. Instalacija tako omogućuje publici interakciju i poziva da se samostalno uključi u promišljanje umjetničkog rada. Autor ovim radom odlazi iz polja materijalnog/linearnog u sferično razmišljanje i poimanje. 

Što se nalazi iza granica svjesnog, razuma, iza granica života ili prostora koji nas okružuje, što je bitak i izvor svega moći će se propitati kroz direktno sudjelovanje u djelu. Instalacija otvara novi, autonomni mikro prostor koji se nalazi unutar “stvarnog svijeta” čiji je istovremeno i dio, ali i zasebna cjelina u koju se može povući u kontemplaciju.Instalaciju Iza granica gledatelji su mogli vidjeti i 2016. godine kao dio scenografije suvremene plesne predstave Hibridna galerija: izgubljeno – nađeno! a ovo je prvo izlaganje van Karlovca.U sklopu otvaranja instalacije premijerno će se predstaviti i novi karlovački ambient/noise/industrial projekt Tkivo iza koga stoji mladi glazbenik Luka Selman. 

Projekt je inspiriran zvukom Prurient, Pharmakon, Croatian Amor i sličnih autora.TKIVO Bandcamp https://circleofserpents.bandcamp.com/releasesUz autora, Ranka Ajdinovića, postavljanje instalacije Iza granica i popratni program potpisuje KMTRX produkcijski tim.

O autoru:

Ranko Ajdinović zainteresiranost prema likovnoj umjetnosti i kreativnom stvaralaštvu prepoznaje još u ranom djetinjstvu. Umjetničku karijeru započinje 2008.

Način na koji se izražava je multimedijalan. Uglavnom radi u svom studiju u Karlovcu,iza sebe ima deset samostalnih i dvadesetak skupnih izložbi. Neki od njegovih radovanalaze se kod poznatih kolekcionara kao što je Zbirka Krajačić u Hrvatskoj, De DeBridgewater dvostruka osvajačica Grammy-a, te u mnogim privatnim kolekcijama uParizu, New Yorku, Veroni, Kreti, Kaliforniji, Washingtonu, Amsterdamu, Havajima.

Završio je Art house College of Visual Arts u Ljubljani.


(Sanja Burlović)

30. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble