Urban Cult
Film
marketing

Utorak na 15. ZFF-u

Ne propustite antiratni prvijenac Alena Drljevića koji je rasplakao Sarajevo, crnohumornu rumunjsku dramu Charleston, britanskog majstora Andersona u programu Film neposluha i prvijenac švedskog genija Anderssona u programu Moj prvi film: Švedska.
Natjecateljski program dugometražnog igranog filma četvrtog festivalskog dana u kino Europa u 21h donosi hrvatsku premijeru debitantskog filma Alena Drljevića Muškarci ne plaču, koji je ljetos rasplakao publiku Sarajevo Film Festivala, a na Festivalu u Karlovim Varima osvojio je nagradu Europa Cinemas Label i Posebno priznanje žirija. 

Eksplozivna drama o predrasudama, traumi i krizi muškosti inspirirana je redateljevim osobnim ratnim i posljeratnim iskustvom, a njezin briljantan glumački postav čine Izudin Bajrović, Leon Lučev, Emir Hadžihafizbegović, Ermin Bravo, Ivo Gregurević, Sebastian Cavazza, Boris Ler i drugi.  

U 19 h u kinu Europa prikazuje se drugi dugometražni naslov iz konkurencije, Božja zemlja u režiji Francisa Leeja. Filmska priča o intenzivnoj privlačnosti koja se rađa između mladog jorkširskog farmera Johnnyja i zgodnog sezonskog radnika iz Rumunjske ovjenčana je Nagradom za režiju na Sundanceu.  

Natjecateljski program Ponovno s nama na veliko platno kina Tuškanac u 19:30h donosi Charleston, debitantski dugometražni film Andreja Cretulescua, priču s elementima crnoga humora o suprugu i ljubavniku koji se povezuju nakon smrti žene koju su obojica voljeli, dok će u MSU u 18:30h biti prikazan film Sasvim obična obitelj Jana Cvitkoviča, U domaćoj kratkometražnoj konkurenciji u programu Kockice u 22h u kinu Tuškanac gledamo Naopako Filipa Zadre, Marija Juraja Primorca i Northern Hymn dvostrukog laureata Kockica Tina Žanića, koji je Zlatna kolica osvojio za film Komba 2011. godine, a tri godine kasnije Posebno priznanje žirija ZFF-a za film Manjača

I u utorak u Dvorani Müller gostuju besplatni ZFF-ovi programi Fokus: Crna Gora, Festivali pod reflektorom i Film Neposluha koji u 18h donosi britanski film Kad bi…. Lindsaya Andersona, jedan od najnezaboravnijih filmskih poziva na otpor, koji je nagrađen Zlatnom palmom na Filmskom festivalu u Cannesu 1969. godine.  

U F22 (Frankopanska 22) publika u 19h također besplatno može pogledati prvijenac velikog Roya Anderssona Švedska ljubavna priča iz 1970. koji se prikazuje u programu Moj prvi film: Švedska.


(Jelena Svirčić)

14. 11. 2017. 
Marketing
marketing
Tražiš Posao?
Ponuda
Poslova!

jooble